Najava BRM 200 km / BRM 300 km Slavonski Brod – Inati se Slavonijo

Drage randonerke i randoneri,

dosta vam je brda i “visinaca”? Pomalo ste nervozni od spuštanja dolje samo da bi se odmah penjali gore? Ili ipak i dalje volite planine, ali su vam već malo dosadile i probali bi nešto novo i ne tako divlje? E, pa onda čitate na pravom mjestu, jer po prvi puta se randonneurska veselja sele u istočnu Slavoniju gdje ćete svoju visinsku bilancu uglavnom “pumpat” na nadvožnjacima i humpserima (ili ako naletite na pokoju bundevu). OK, nije baš tako, ali krenimo redom.

Predstavljamo Vam prvo izdanje breveta “Inati se Slavonijo”, koje dolazi u čak 2 okusa: 200 km i 300 km, a koje će Vam Slavoniju predstaviti u svom najboljem svjetlu. Početak mjeseca lipnja zasigurno će ostaviti lijep dojam (pa čak i ako vrijeme ne posluži, takvu ljepotu ništa ne može narušiti), široka ratarska polja u punom sjaju, zelenilo drveća i cvrkut ptica. Podršku će Vam tokom puta pružat naše Slavonke i Slavonci, a kako pjesma kaže: “ne zna se il’ je šira duša il’ ravnica”, onda znate kakvo vas gostoprimstvo očekuje.

Starta se u 08:00 h iz Slavonskog Broda, subota 04.06.2016, s trga Ivane Brlić Mažuranić, stare i lijepe jezgre. Prolazimo kraj brodske tvrđave i krećemo put Požege. Nakon štambiljanja, nastavlja se prema Kutjevu i jedinom usponu na čitavoj ruti – prijevoj preko Papuka na cijelih 600 i kusur metara iznad mora. Spust vodi u Orahovicu, gdje se održava Orahovačko proljeće, te će vas domaćini uz ugodnu atmosferu manifestacije dočekati sa okrijepom i štambiljima. Put vodi dalje preko Našica do Đakova i znamenite katedrale, a ovdje se i rastaju dvije rute: 200 km BRM-aši idu prema Slavonskom Šamcu, a 300 km BRM-aši nastavljaju prema Osijeku.

U Osijeku kraj našeg dragog fiće koji gazi svoga neprijatelja ponovo okrijepa i štambiljanje, a naravno i slikanje. Nastavlja se putevima Domovinskog rata, u Vukovar, gdje se uz pečatiranje možete ovjekovječiti kraj drugog spomenika na minula vremena, vukovarskog vodotornja. Nakon podsjetnika na dane ponosa i slave, iduća postaja je Slavonski Šamac, gdje se ponovo združuju 200 km i 300 km rute, te od tamo “samo ravno” dolinom Save, što se tiče i smjera i ceste.

I tako ćete uspješno doći nazad u Slavonski Brod, gdje ćete se zasluženo okrijepiti i odmoriti. Naravno, uz potvrdu da ste završili jedan od najljepših breveta, kako u nas, tako i šire.

Sam breveto je odličan kako za iskusne tako i za novake: nezahtjevan visinski profil (uz dovoljan broj kontrolnih točaka) je odličan za upoznavanje s randonneurskim načinom vožnje, a kraća verzija od 200 km je posebno i namijenjena onima koji žele polako ući u zabavni svijet breveto vožnji. Iskusni vozači pak mogu testirati svoje kronometarske i sprinterske sposobnosti (naravno sve unutar pravila ponašanja na ovakvim vožnjama). Samo malo upozorenje, nemojte se ipak previše zaletiti jer kontrolne točke imaju propisano vrijeme otvaranja :). U svakom slučaju, koji god da ste nivo biciklista, sigurno će Vam biti zanimljivo, te garantiramo dobru biciklističku zabavu i druženje (do te mjere da bi ponudili i povrat novca, ali ipak radije ćemo Vam osigurati lijepu okrjepu jer smo sigurni da će vas breveto oduševiti)!

Prijave

Startna pristojba iznosi 70 HRK. Po uspješno završenom brevetu možete dodatno naručiti komemorativnu medalju za 70 HRK. Prijaviti se možete do 02 . lipnja u 23:59. U prijavi navedite svoje ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela koji ćete koristiti na brevetu. Također, u prijavi navedite na koji se breveto prijavljujete: BRM 200 km ili BRM 300 km. Prijave se (ovdje) mijo.tvrdojevic (at) gmail (dot) com ili (ovdje) mladen.tom (at) gmail (dot) com.

Informacije

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.