Najava BRM 200_300 km Našice – Inati se Slavonijo

Drage randonerke i randoneri,

vjerujem, složit će te se sa mnom da ovo ljeto ispratimo u stilu s jednim slavonskim brevetom, zar ne? Srdačno Vas dakle pozivam da se u subotu 9.9. priključite brevetu sa startom u Našicama.

Svi sudionici moći će odlučiti žele li voziti 200 ili 300km. Za one neodlučne koji ne znaju koji breveto voziti ili pak do sada nikada nisu vozili više od 200km nudimo mogućnost izbora. Trasa breveta od 300km nadovezuje se na 200km tako da će svi sudionici za vrijeme ili pak nakon što uspješno završe 200km imati priliku priključiti se kolegama, te nastaviti druženje do samoga kraja breveta od 300km.

Starta se u 07:00h iz Našica sa terase kafića „The Bricks Pub“ koji se nalazi preko puta crkve u samom centru Našica. Kako bi se zagrijali, odmah ujutro, krenuti ćemo put Orahovice, te se popeti na prijevoj Papuk. Prva kontrolna točka nalazi se na samom vrhu nakon koje slijedi ugodan spust prema Kutjevu. Kvaliteta asfalta je cijelim putem i više nego zadovoljavajuća tako da će te preko sljedećih nekoliko hupsera vrlo brzo doći u Ruševo odakle kreće kratki uspon kojim će te napustiti Požeško-Slavonsku, te ući u Brodsko-Posavsku županiju.

Druga kontrolna točka čeka nas na samome korzu Slavonskog Broda u kafiću „CityBar“ na Trgu Ivane Brlić Mažuranić.  Put vodi dalje uz korito rijeke Save prema Slavonskom Šamcu i trećoj kontrolnoj te ljubaznim vlasnicima kafića „Caffe bar Napeleon“ koji će nas i ove godine rado dočekati te ovjeriti kartone. Nastavljamo prema Đakovu gdje ćemo sa obilaznice svi odgovorno pratiti iscrtanu rutu te skrenuti u sami centar kako bi vidjeli znamenitu Đakovačku katedralu. Nakon izlaska iz Đakova čeka nas četvrta kontrolna točka na stanici Petrol sa Vaše desne strane. Slijedi povratak u Našice i završetak breveta od 200km. Na cilju će Vas čekati ručak nakon kojeg će se, vjerujem većina Vas, odlučiti se za desert te krenuti na zadnjih 100km čiste ravnice prema Dravi. Ovaj krug vozimo u smjeru kazaljke na satu tako da nas čeka šesta kontrolna točka u Krčeniku u kafiću „Zeleni Gaj“. Zadnja kontrolna bit će u Donjem Miholjcu na benzinskoj postaji INA nakon koje se vraćamo u Našice. Na cilj trebate stići do 03:00h ujutro kako bi stavili i posljednji pečat na karton.

Uz tehnički ispravan bicikl obavezna je kaciga, reflektirajući prsluk ili trake, prednje i stražnje svjetlo za noćni dio vožnje i u uvjetima slabe vidljivosti, što će se kontrolirati prije starta i za vrijeme vožnje.

Vidimo se na startu!

Prijave

Startna pristojba iznosi 70 HRK. Po uspješno završenom brevetu možete dodatno naručiti komemorativnu medalju za 70 HRK. Prijaviti se možete do 07. rujna u 23:59. U prijavi navedite svoje ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela koji ćete koristiti na brevetu. Prijave na (mladen.tom@gmail.com) mladen.tom (at) gmail (dot) com

Informacije BRM 200 km Našice – Inati se Slavonijo

  • plan puta BRM 200 km Našice – Inati se Slavonijo
  • plan puta BRM 300 km Našice – Inati se Slavonijo
  • karta BRM 200 km Našice – Inati se Slavonijo
  • karta BRM 300 km Našice – Inati se Slavonijo
  • elevacijski dijagram BRM 300 km Našice – Inati se Slavonijo
  • gpx datoteke BRM 200 km Našice – Inati se Slavonijo
  • gpx datoteke BRM 300 km Našice – Inati se Slavonijo
  • na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, te mora potpisati Izjavu
Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.