Najava BRM 200 km Benkovac 2017.

Pozivamo Vas po prvi puta u Benkovac na start jedne od najstrmijih vožnji ove godine. Start breveta je s parkinga Plodina (Ul. Petra Zoranića 20), subota 16.9.2017 u 8:00 sati.

Sama ruta ima oko 3700 visinaca koje počinjemo skupljati samo nekoliko kilometara nakon starta starom ilirskom cestom kojom se penjemo  prema Medviđi i Zelengradu. Nakon spusta u Obrovac, na kojemu bi se trebalo pripaziti domaćih životinja na cesti, ponovo se penjemo na sada već dobro poznati prijevoj randonerima: Prezid. Uspon na Prezid s morske strane je poprilično stabilnog nagiba, bez strmih dijelova i prilikom uspona najveći problem obično radi bura. Nakon Prezida spuštamo se u Gračac i penjemo na Malovan samo da bi ovjerili kartone na KT1 i odmah se spustili nazad u Gračac.

Nakon povratka u Gračac ponovo se penjemo prema Prezidu, koji s ove strane nije ni upola tako težak. Prije samog Prezida skrećemo lijevo na makadam u dužini od nekih 500m i nastavljamo prema odašiljaću Ćelavac, na kojem se nalazi KT2. Sam uspon na Ćelavac je dug nekoliko kilometara i jako je strm, na cesti koja nije prometna uvijek može iznenaditi poneko zalutalo vozilo ili sporiji kolega. Molimo sve randonere da pripaze posebno prilikom spusta.

Ponovo prelazimo preko makadama i vraćamo se kroz Prezid, međutim ne spuštamo se prema Obrovcu odakle smo došli nego nakon kilometar-dva skrećemo lijevo prema manastiru na Krupi. Negdje na putu s desne strane nalazi se vidikovac na kanjon rijeke Krnjeze, koju mnogi pobrkaju sa Zrmanjom. Kod manastira prelazimo Krupu, penjemo se preko još jednog brda i spuštamo na Most preko Zrmanje u Nadvodama, koji je ujedno i KT3.

Dalje se penjemo jako širokom i ravnom cestom koja nas vraća u Obrovac iz kojega ovaj puta idemo prema KT4 koja se nalazi odmah iznad autoceste, točnije tunela Sveti Rok. Da smo kojim slučajem tu na MTB-u mogli bi se popeti majstorskom cestom skroz do Tulovih Greda, ali kako nismo spuštamo se u Obrovac i preko Karina lagano privodimo vožnju kraju.

Nakon završenog breveta sve sudionike čeka obrok u konobi Niko i prigodni darovi Turističke zajednice grada Benkovca.

Breveto je ograničen na 13 sati i 30 min, pa ćemo u Benkovcu dežurati do 21:30. Uz ispravan bicikl, obavezna je kaciga, reflektirajući prsluk, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje i rezervna zračnica.

Prijave

Startna pristojba iznosi 70 kuna. Po uspješnom završetku breveta možete naručiti komemorativnu medalju (70 kuna). Prijaviti se, i po potrebi odjaviti, možete do četvrtka, 14.9.2017, u ponoć. U prijavi navedite Vaše ime i prezime, poštansku adresu, godinu rođenja, e-mail adresu i broj mobitela na koji Vas možemo kontaktirati tijekom breveta. Prijaviti se možete na: (novembre123@gmail.com) novembre123 (at) gmail (dot) com

Informacije

Listu trenutno prijavljenih možete pogledati na: https://goo.gl/4pci3E

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.