Najava BRM 200 km Sv. Nedelja – “Na Sleme, na Sleme…”

U nedjelju, 29. 4. 2018. s Trga Ante Starčevića u Svetoj Nedelji startat će prvi ovogodišnji svetonedeljski brevet od 200 km. Starom betonskom cestom dolazimo do Podsuseda i prebacujemo se do dvorane Sutinska vrela. Nastavljamo pitomim podsljemenskim krajolikom do Oroslavja i Stubičkih Toplica, preko Pile dolazmo do početka uspona na Sljeme. Uspon duljine 15 km završit će kod Grofice na KT1. Spuštamo se natrag u Zagorje i prolazimo Stubake, Donju Stubicu, Gusakovec te dolazimo do velikog hrvatskog marijanskog svetišta Marije Bistrice i KT2. Nastavljamo put Bedekovčine do Svetog Križa, preko tipičnoga zagorskoga brdovitoga terena prolazimo znamenita mala zagorska mjesta, gradiće i toplice; Krapinske, Pregradu, Desinić. KT3 nalazi se u Vinotočju i izletištu “Hajduk” u Desiniću. Iza nas ostaje srednjovjekovni zamak Veliki Tabor i nastavljamo prema jugu. Kod Tuheljskih toplica skrećemo prema posljednjem značajnijem usponu zapadno od Tuheljskih. Udolina među zagorskim bregima dovodi nas u Plusku, Radakovo i Kupljenovo. Vraćamo se prema podsljemenkoj zoni; Donja Bistra, Jablanovec. U Podsusedu ponovno kroz pothodnik na staru Samoborsku i prema cilju u Svetoj Nedelji.

Start breveta je u 8:00 na Trgu Ante Starčevića. Vrijeme predviđeno za odvoziti brevet je 13 i pol sati. To znači da ćemo na cilju čekati do 21:30. Podjela randonerskih knjižica i putnih knjiga, potpisivanje izjava, kao i preuzimanje potvrđenih knjižica bit će na terasi Cafe bara Timeline na Trgu Ante Starčevića. Molimo da dođete ranije radi preuzimanja materijala za start.

Za sudjelovanje na brevetu potrebno je imati ispravan bicikl, reflektirajuće trake ili prsluk za vožnju noću, svjetla na biciklu. Preporučljivo je imati rezervnu gumu i zračnicu, pumpu i alat. Obavezno je nošenje kacige.

Prijave

Prijaviti se možete do petka, 27.4.2018, u ponoć ovdje. Otkazati ili dodatne informacije možete dobiti na (bksvn.info@gmail.com) bksvn.info (at) gmail (dot) com.

Cijena startnine je 70 kn, a na završetku breveta možete naručiti medalju – također po 70 kn.

Informacije

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.