Najava BRM 200/300/400 km – Sl. Brod – Inati se Slavonijo

Drage randonerke i randoneri,

nova sezona, novo/staro izdanje Inati se Slavonijo! Prvo, isprike na ovako kratkom roku: glavni razlog za ovogodišnje brodsko izdanje Inati se Slavonijo je dopunjavanje kalendara s još par breveta koji se mogu uvrstiti u kvalifikacijsku normu za ovogodišnji PBP. Stoga, uz blagoslov ACP-a, organiziramo breveta u duljini od 200 km, 300 km i 400 km – za sve bećare i bećaruše, te one koji se tako osjećaju (ili ne osjećaju, bitno da su željni dobre vožnje). Što bi se reklo, od Požege i Županje pa sve do Vukovara (i Broda, Našica, Đakova, Osijeka i ostatka istočne Slavonije)!

Rute od 200 km i 300 km su iste kao i proteklih godina, pa da ukratko ponovimo gradivo:

Krećemo svi zajedno s glavnog trga u Slavonskom Brodu u 8 sati, putem prema Požegi gdje imamo kontrolu na benzinskoj postaji Petrol. Nastavljamo put Kutjeva i jedinog uspona na putu – 600 m penjanja po Papuku, nakon čega slijedi spust u Orahovicu i drugu kontrolnu točku (INA benzinska postaja).

Dalje nastavljamo putem prema Našicama i Đakovu. U Đakovu se skriva treća kontrolna točka u restoranu “Kuca dide Tune” gdje možete iskoristiti bon za ukusan ručak – gazdarica kaže da je čobanac odličan, nema razloga da sumnjamo u to. Svakako preporučamo da stanete tamo i napunite rezervoar kvalitetnim slavonskim visokooktanskim gorivom.

U Đakovu se pozdravljamo – 300-taši nastavlju istočno prema Osijeku, dok 200-taši krate prečacem do Šamca. U Osijeku je kontrolna točka za slikanje – jedan selfi okinite sa simbolom Domovinskog rata, crvenim fićom. Put dalje vodi do Vukovara i pete kontrolne točke, na benzinskoj postaji Crodux odakle se vraćamo natrag prema Slavonskom Šamcu.

U Šamcu je kontrolna točka u caffe baru Napoleon, već dobro znana randonerima koji se vozikaju po ovom dijelu Lijepe Naše. Uvijek raspoloženi domaćin će Vam rado odštambiljati breveto karton, a također se možete počastiti pićem na bonove. Konačno, izlaskom iz Šamca “ravnica i nebo spaja se”, te Vas vode direktno do cilja u Slavonskom Brodu, na istom mjestu s kojeg smo i krenuli.

Ali, to nije sve! U istom setu breveta sada dobivate i 400 km na poklon! Šalu na stranu, ovaj put na brodskom brevetu možete odabrati i 400km, što će sigurno dobro doći onima koji planiraju PBP. Slično kao BRM 300 km i ova ruta se nastavlja na prethodnu – ovaj puta se u Vukovaru odvajamo prema Iloku i hotelu “Dunav”, gdje je šesta kontrolna točka. Nakon što nježno poljubite desnu stranu Dunava, okrenite se natrag i preko par hupsera i “brdo ravnice” dolazite u Vrbanju, gdje je sedma kontrolna u restoranu “Sandra”. Odatle se trasa nastavlja do Slavonskog Šamca, gdje je naravno ponovo spoj sa prethodne dvije rute.  Ostaje još 50 km, nakon kojih se odštambiljajte na brodskom korzu i eto ga – uspješno kompletirana “četristotka”.

Na kraju, administrativne obavijesti

Vrijeme predviđeno za odvoziti brevete je: 13 i pol sati za 200 km, 20 sati za 300 km, te 27 sati za 400 km. Vremenski to znači do 21:30, 04:00, te 11:00 sljedećeg dana. Podjela pripadajuće dokumentacije i potpisivanje Izjava bit će na glavnom trgu u Slavonskom Brodu, kod fontane. Dođite ranije tako da možemo startati na vrijeme (koje počinje teći od 8 sati ujutro).

Za sudjelovanje na brevetu potrebno je imati tehnički ispravan bicikl, reflektirajuće trake ili prsluk za vožnju noću, te svjetla na biciklu. Preporučljivo je imati rezervnu gumu i zračnicu, pumpu i alat. Obavezno je nošenje kacige.

Prijaviti se možete do petka, 24.05.2019, u ponoć na  (mijo.tvrdojevic@gmail.com) mijo.tvrdojevic (at) gmail (dot) com. Navedite ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, te telefonski broj. U slučaju da se predomislite, molimo da otkažete porukom na isti email. Cijena startnine je 70 kn, a po uspješnom završetku breveta možete naručiti medalju – također po 70 kn.

Informacije

I. BRM 200 km Slavonski Brod – Inati se Slavonijo

II. BRM 300 km Slavonski Brod – Inati se Slavonijo

III. BRM 400 km Slavonski Brod – Inati se Slavonijo

Mijo Tvrdojević

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.