Najava BRM 200 km Bregana – Žumberak² 2019

25.5.2018. s početkom u 8:00 sati na rasporedu je četvrto izdanje breveta Žumberak². Ove godine je start pomaknut nepuna 3 km od Bregane u mjesto Mala Jazbina na kućnom broju 70.

Tradicionalno za ovaj brevet i ove godine voze se dva kruga po Žumberku i okolici. Četvrto izdanje vraća nas počecima breveta te je najsličnije prvom izdanju i ne izlazi izvan granica Hrvatske.

Nakon starta, kratkog spusta i laganih uvodnih 10 km slijedi uspon prema Žumberačkom gorju, te brežuljkastim dijelom gorja dolazimo do prve kontrolne točke u Sošicama.

Nakon Sošica spuštamo se kroz Krašić do Stare karlovačke ceste i Jastrebarskog, nakon čega slijedi novi uspon prema vinorodnoj Plešivici te kontrolne točke 2 u Poljanicama.

Na kontrolnoj točki 3, koja je ujedno start i cilj, predviđena je okrijepa za sve brevetaše.

Drugi krug je dosta sličan prvome, ipak nešto kraći. Kontrolna točka 4 je u mjestu Stojdraga nakon prvog dužeg uspona u drugom krugu. S najviše točke rute u drugom krugu ne idemo prema Sošicama nego direktno u Jastrebarsko na kontrolnu točku 4, te prema završetku breveta idemo ravničarskim dijelom s blagim usponima.

Sam breveto je dosta brdovit, uostalom kako i diktira krajolik Žumberačke Gore, ali isplati se voziti zbog prekrasne prirode koja ga okružuje i zato se nadam da se vidimo u što većem broju.

Za sudjelovanje na brevetu potrebno je imati tehnički ispravan bicikl, reflektirajuće trake ili prsluk za vožnju noću, svjetla na biciklu. Preporučljivo je imati rezervnu gumu i zračnicu, pumpu i alat. Obavezno je nošenje kacige.

Prijave

Startna pristojba iznosi 70 kn. Po uspješno završenom brevetu možete dodatno naručiti komemorativnu medalju za 70 kn. Prijaviti se možete do 24.5.2019. u 12:00. U prijavi navedite Vaše ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo dobiti za vrijeme breveta. Prijavite se na e-mail (tomislav.barbic1@gmail.com) tomislav.barbic1 (at) gmail (dot) com .

Informacije

Tomislav Barbić

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.