Najava BRM 1000 km i BRM 200 km Benkovac

Nastavljamo dalje … dugometražno i odgovorno.

Ponovno svibanj, ponovno okupljanje u Benkovcu. Pozivaju se sve randonneurke i randonneuri da uz malu odgodu otvorimo novu sezonu breveta u Benkovcu. Nudi se ponešto za svakoga, od novog polukruga po Hrvatskoj do već tradicionalne opuštene 200-tke, uz organizaciju i legendarno gostoprimstvo Rendžija i prijatelja.

Start breveta BRM 1000 km Benkovac je u četvrtak 14. svibnja u 10 sati ujutro ispred Plodina (ulica Petra Zoranića 20) u Benkovcu.

U subotu 16. svibnja u 8 sati ujutro s iste lokacije starta breveto BRM 200 km Benkovac prema Biogradu, Drnišu i Kninu.

Umjesto sv. Jure, ove godine je pripremljen novi izazov, kružno razgledavanje Hrvatske lijepe okrugle duljine od 1000 km i pripadajućih oko 10000 visinskih metara. Rutu se može sažeti u dvije rečenice: najkraćim putem od Benkovca do Slavonskog broda i onda u blagom obilaznom luku natrag do Benkovca. Lako za reći i napisati, malo teže za odvoziti, ali 75 sati bi i onima koji ne žure trebalo biti dovoljno za puno vožnje, nešto sna, kvalitetnu prehranu i razgledavanje … kako i priliči brevetu.

Od starta u Benkovcu ruta kreće brdovito – prvo će se svladavati poznati prijevoj Prezid. Nakon kratkog spusta penjanje se nastavlja i već nakon 120 km vozači će biti na najvišoj točki breveta na planinskim području između Donjeg Lapca i Korenice. Ruta dalje vodi predjelom uz Plitvička jezera do Slunja, gdje se odvaja prema Cetingradu u smjeru GP Maljevac i Gline. Preko Petrinje i Hrvatske Kostajnice ruta nas vodi u dolinu Save, pa preko Novske i Nove Gradiške do Slavonskog Broda gdje nakon 460 km slijedi okret i drugi dio breveta.

Od Slavonskog Broda nastavljamo dalje za Požegu, oko Psunja do Pakraca i Lipika i ponovno se vraćamo Savi kod Siska. Od Siska do Karlovca vozi se uz rijeku Kupu po ravnom terenu s vrlo malo prometa. Zatim slijedi dionica Karlovac-Senj, koju iskusniji randonneuri već vjerojatno voze napamet – Duga Resa, Josipdol, Kapela, Vratnik – pa slijedi dugi brzi spust u Senj. Već je 840. kilometar i cilj je blizu, treba još svladati beskonačne široke zavoje Jadranske magistrale i preko Karlobaga, Starigrada i Posedarja završiti u Benkovcu.

Brevet BRM 200 km Benkovac namijenjen je svima koji bi sezonu ipak radije otvorili troznamenkastom brojem kilometara. Ruta je nepromijenjena od prošle godine – od Benkovca se spušta prema Biogradu, i preko Tisnog, Šibenika, Drniša i Knina vodi natrag u Benkovac, za ugodnih 204 km i oko 1500 visinskih metara. Sve randonneure i randonneurke čeka obilna večera u konobi Niko na cilju breveta.

Uz tehnički ispravan bicikl, obavezna je kaciga, reflektirajući prsluk, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo, te navigacija. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje i rezervna zračnica.

Prijave

Startna pristojba za brevet BRM 200 km iznosi 100 kuna. Za brevet BRM 1000 km startnina ovisi o mogućnosti bag-dropa u Slavonskom Brodu i iznosit će 200 kn bez njega ili 350 kn s bag-drop opcijom. Po uspješnom završetku breveta možete naručiti komemorativnu medalju (70 kuna). Prijaviti se možete putem (e-maila) novembre123 (at) gmail (dot) com. U prijavi navedite vaše ime i prezime, poštansku adresu, godinu rođenja, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo kontaktirati tijekom breveta.

Informacije

Na startu, prilikom registracije svaki sudionik dobit će plan puta, kartu i breveto karton te treba potpisati Izjavu.

Na startu, prilikom registracije svaki sudionik dobit će plan puta, kartu i breveto karton te treba potpisati Izjavu.

Vidimo se na startu!

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.