BRM 200 km Lipik 2020.

Pozivamo Vas na 6. lipički breveto koji će se održati u subotu 6. lipnja 2020. godine u Lipiku, sa startom u 8:00 sati ispred Državne ergele Lipik.

Staza je duga 221 km s oko 2100 visinaca i većim dijelom prolazi Parkom prirode Papuk, a vozi se slabo prometnim i iznimno kvalitetnim prometnicama.

Krenut ćemo ispred Državne ergele Lipik poznate po stoljetnom uzgoju konja i proći najljepšom ulicom grada nazvanom po carici Mariji Tereziji u kojoj je smješten zdravstveno-lječilišni i bolnički kompleks – Toplice Lipik, Dom hrvatskih veterana, brojne vile, među kojima se ističu Zgrada stare apoteke i uprave lječilišta, Vila Savić, Vila Osječanka te u konačnici i sama zgrada Gradske uprave. Preko Pakraca, Požege, Pleternice i Ruševa doći ćemo do 92 km udaljenog Čaglina u kojemu se nakon pružnog prijelaza s desne strane nalazi 1. KT u Caffe bar ZADRUGAR. Iz Čaglina preko Bekteža i Kutjeva ulazimo u Park prirode Papuk, jedan od najljepših dijelova breveta s najozbiljnijim usponom ovog breveta na čijem se vrhu nalazi vidikovac smješten na 622 mnv s kojeg pogled seže sve do Mađarske. Slijedi spust u Orahovicu i 15 km vožnje podravskom magistralom do  Mikleuša gdje skrećemo lijevo i dolazimo do 162 kilometra udaljenog Voćina i 2. KT u Caffe bar „CENTAR“ koji se nalazi s lijeve strane. Trasa dalje vodi Parkom prirode Papuk preko vrha Djedovica smještenog na 531 mnv do Kamenske, Pakraca i završava u Restoranu Ergela gdje sve sudionike očekuje ručak koji je uključen u cijenu startnine.

Breveto je vremenski ograničen na 13:30 sati, pa ćemo Vas na cilju čekati do 21:30 sati.

Uz tehnički ispravan bicikl obavezna je kaciga, reflektirajući prsluk, prednje i stražnje svijetlo u slučaju vožnje po mraku ili u uvjetima slabe vidljivosti. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje guma ili rezervna zračnica.

NAPOMENA: Na start dođite u 7:00 kako bi smo do 7:55 sati uspjeli riješiti prijave.

Vidimo se!

Prijava

  • startnina iznosi 100 kn
  • prijaviti se možete do četvrtka 4. lipnja do 23:59 sati preko linka https://forms.gle/i2cvWJ1pvGuHyP1r9
  • odjave na mail: (tomislav.nuic@gmail.com) tomislav.nuic (at) gmail (dot) com
  • po uspješno završenom brevetu možete naručiti komemorativnu medalju po cijeni od 70 kn

Informacije

  • Plan puta BRM 200 km Lipik 2020
  • Karta BRM 200 km Lipik 2020
  • gpx datoteke BRM 200 km Lipik 2020
  • Na startu, prilikom registracije svaki sudionik dobit će plan puta, kartu i breveto karton, a treba potpisati i Izjavu

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.