BRM 300 km Sveta Nedelja – Najava

Znate li da već više od godinu dana hrvatski randonneuri potpomognuti slovenskim kolegama nisu potegnuli brevet po prekrasnim slovenskim cestama?! Zamislite! Nečuveno!
Kako bi prekinuli to neslavno doba, s velikim veseljem vas pozivam na 300 kilometarski brevet koji će iz Svete Nedelje krenuti ka Sloveniji. Prijavite se, dođite i nećete pogriješiti… pa i da pada kiša.
Rutu vam, naravno, neću opisivati. Što ćete vidjeti? Na primjer… malo Dolenjske, Kozjanski park, malo Štajerske, zelene padine prekrasnog Pohorja, no nećete se ovog puta verati na dugim usponima. Je li vam žao? Znam da je… :0) Nadalje… visove koruških alpi, kanjon Savinje koja se u Zidanom Mostu ulijeva u Savu, vidjet ćete odakle dolazi Laško pivo te veliko število vasi, manjših ali večjih naseljenih mest.
Naravno i 316 km asfaltnih cesta ili biciklističkih staza koje su većinom u Sloveniji. Mnoge od njih niste mogli voziti u sklopu naših breveta.
Start će biti u subotu, 13. lipnja, u 6:00 ujutro s trga Ante Starčevića u Sv. Nedelji. To vam je najrandonneurskiji trg u Hrvatskoj.
Kako je vremensko ograničenje za ovaj brevet 20 sati, na isti trg trebate se vratiti najkasnije do nedjelje, 14. lipnja do 2:00 ujutro.
Uz tehnički ispravan bicikl, obavezna je kaciga, te reflektirajući prsluk, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo za noćni dio vožnje kao i za vožnju u uvjetima loše vidljivosti.
Obvezna je osobna iskaznica ili putovnica zbog prelaza državne granice Bregana – Slovenska Vas i obrnuto.
Toplo se preporučuju još mobitel, liječnička knjižica, koji novčić u Eurima, priručni alat, pumpa, pribor za krpanje guma/zračnica i/ili rezervna zračnica.
Startna pristojba iznosi 120 HRK. Po uspješno završenom brevetu možete dodatno naručiti komemorativnu medalju za 70 HRK. Prijaviti se možete do 11. lipnja do 23:59. U prijavi navedite vaše ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo dobiti za vrijeme nastupa. Prijavite se (ovdje) sibabic (at) gmail (dot) com.

Unaprijed vam zahvaljujem,
Siniša Babić

Informacije

  • Plan puta BRM 300 km Sveta Nedelja 2020
  • Karta BRM 300 km Sveta Nedelja 2020
  • gpx datoteke 300 km Sveta Nedelja 2020
  • Na startu, prilikom registracije svaki sudionik dobit će plan puta, kartu i breveto karton, a treba potpisati i Izjavu
Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.