BRM 200 km Matija Kovačević – Najava

Poštovane kolegice i kolege biciklisti,

dođite u Međimurje na 1. memorijalni brevet za Matiju, koji će nas voditi cestama i cesticama, usponima i ravnicama po kojima je uvijek veseli i raspoloženi Matija najčešće vozio u društvu svojih prijatelja po kotačima.

Upravo zato startamo u srcu gornjeg Međimurja, u njemu omiljenoj Vinskoj kući Hažić kraj Toplica Sveti Martin (https://tinyurl.com/7jdk3kx6), u subotu, 26.lipnja u 8:00 h. Trasa nas najprije vodi preko međimurskih brega i dolina do Varaždina kojeg zaobilazimo i idemo do prvog kraćeg uspona i spusta do Varaždinskih Toplica. Od tamo nastavljamo prema Sudovcu, gdje nas čeka drugi ne prezahtjevni uspon. Skrećemo prema Kalniku, gdje slijedi uspon do najviše točke ovog breveta, Planinarskog doma Kalnik, koje je ujedno i naša 1. kontrolna točka. Zadnjih 100 metara uspona na Kalnik stisnite zube i po pedali J.

Nakon spusta, idemo do Križevaca do 2. kontrolne točke. Tu ćemo na benzinskoj ovjeriti kartone te se okrenuti, opet proći kroz centar i na izlasku iz Križevaca skrenuti prema Apatovcu. Slijedi nekoliko lijepih hupsera kroz šumu koja vodi do centra svijeta Ludbrega, ujedno i 3.kontrolne točke. Nastavljamo, sada po ravnici, do Donje Dubrave (KT 4), gdje prelazimo Dravu i vraćamo prema Međimurju. I dalje peglamo ravnicu uz nasip Drave do Preloga, nastavljamo do Čakovca, prolazimo centar, a nakon izlaska iz Čakovca penjemo se na Mohokos, najviše zemljopisne točke u Međimurju. Ne brinite, nisu to Alpe, nego tek njegovi prvi obronci; mjesto gdje se Alpe susreću sa Panonskom ravnicom. Na vrhu Mohokosa je 5. kontrolna točka, foto kraj spomenika:

Odavdje smo mogli po glavnoj cesti nastaviti samo do cilja. Ali znam da bi Matija želio da se još malo prepeljate po gornjem Međimurju i upoznate još jedan slavni međimurski bregec. Zato nakon Mohokosa skrećemo desno, spuštamo se do Selnice, nastavljamo do Svetog Martina na Muri, gdje svakako ovjerite kartone na KT 6 i krenite u kratki, ali slatki juriš na Dajalicu. Kako su već drugi organizatori prije mene rekli, nije sramota ni gurati bicikl.

Uhvatite zraka i odmorite se kad se popnete na Dajalicu, a par stotina metara dalje je i zadnja KT 7 – foto kraj kapelice Svete Margarete, odakle nas samo još nekoliko kilometara dijeli do cilja i uživanja u odličnoj hrani, još boljim vinima i sokovima, te druženju s obitelji i prijateljima.

Ovaj brevet najprije se vozi sa srcem, a tek onda nogama. I zato, uz obavezne kontrolne točke, predlažemo da:

  • stanete u Varaždinskim Toplicama u slastičarni Nympha, must-stop za sve nas domaće bicikliste. Imaju odlične kolače koji će vam dati energiju za sljedeće uspone: https://tinyurl.com/yhyc5ec7
  • Kad prolazite kroz centar Križevaca, vidjet ćete nekoliko sladoledarnica, stanite i priuštite si sladoled. Onaj kolač iz Varaždinskih Toplice potrošili ste usponom na Sudovec i Kalnik. I ovo svakako nije dan za brojanje kalorija.
  • U Ludbregu je centar svijeta, priču o tome pročitajte ovdje: https://tinyurl.com/dztke9xb i slikajte se kraj koncentričnih krugova: https://tinyurl.com/buc8t3k3
  • Ne jurite, imate dovoljno vremena do limita. Stanite, uživajte u pogledima. Pogotovo u gornjem Međimurju, kad vozite po omiljenim mjestima Matije, sjetite se neke svoje zgode s njim, i podijelite ju s nama na cilju.

Informacije

Prijave

Startna pristojba iznosi 100 kuna. Prijaviti se možete putem ovog obrasca. Prijaviti se, i po potrebi odjaviti (odjave na mail (ksenija.oletic@gmail.com) ksenija.oletic (at) gmail (dot) com), možete do četvrtka, 24. lipnja 2021. do 23:59 h.

Na dan breveta na mjestu starta (https://tinyurl.com/7jdk3kx6) uplatu startne pristojbe, podizanje breveto kartona, plana puta, karte i potpisivanje izjave možete obaviti od 7 sati.

Kako bismo izbjegli gužve na startu, ukoliko ste iz Međimurja i/ili okolice, možete breveto kartone podići i dan ranije, u petak 25. lipnja od 17 do 19 sati na istom mjestu.

Po uspješnom završetku breveta možete naručiti komemorativnu medalju, personaliziranu s imenom breveta (70 kuna). U obrascu za prijavu možete navesti ukoliko ste zainteresirani za medalju, da znamo okvirni broj koliko će nam ih trebati, jer medalje dijelimo odmah nakon završenog breveta.

Uz tehnički ispravan bicikl, obavezna je kaciga, za noćnu vožnju ili u uvjetima smanjene vidljivosti reflektirajući prsluk ili trake, prednje bijelo i stražnje crveno svjetlo. Svaki sudionik obvezan je uz sebe imati napunjen mobitel s brojem iz prijave na koji treba biti dostupan za vrijeme breveta. Od dodatne opreme preporučuje se sa sobom ponijeti priručni alat, pumpu, pribor za krpanje i rezervnu zračnicu.

Odustajanja obavezno javiti na broj s plana puta!

Na startu, odnosno cilju, kao i na kontrolnim točkama svi sudionici su dužni pridržavati se propisanih epidemioloških mjera. Na startu je potrebno osim registracije ispuniti i Epidemiološki upitnik (sukladno prema ograničenjima i uputama koji će tada vrijediti).

Vidimo se!

Ksenija Oletić

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.