BRM 200/300 km Slavonski Brod – Najava

Pozdrav svim Randonnerkama i Randonnerima, i onima koji će to tek postati 🙂

Na redu je još jedan slavonski breveto sa startom i ciljem u Slavonskom Brodu, u ugodnoj domaćinskoj atmosferi na brdašcu u Brodskom Vinogorju. Nudimo BRM 200 km i BRM 300 km, pa izaberite što vam više odgovara:

  • BRM 200 km uz oko 1700 m visinaca – start je u 08:00 sati, a vremensko ograničenje 13:30 sati (na cilj treba doći do 21:30)
  • BRM 300 km uz oko 2700 m visinaca – start je u 08:00 sati, vremensko ograničenje iznosi 20:00 sati (na cilju ćemo Vas čekati u nedjelju do 4:00 sati)

Unatoč svemu, ravnica je uvijek tu, pa je tako BRM 200 km prilika i za one koji se dosada nisu odvažili voziti brevete, a BRM 300 km za one odvažnije koji ne žele propustiti dašak Slavonije na 655 mnv.

Breveto starta na adresi Prigorski dol 4, Brodsko Vinogorje, gdje vas čekamo od 7:00 do 8:00 sati kako bismo na vrijeme popunili prijave. Nakon kave i administracije, krećemo se glavnom cestom u smjeru Požege do skretanja za selo Grgurevići, slijedi uspon do crkve što predstavlja KT 1 Grgurevići (foto točka). Očekujemo selfi pored crkve, a fotke pregledavamo po dolasku na cilj.

Nakon selfija slijedi spust, pa prolazeći kroz slabo prometna sela dolazimo do N. Kapele gdje nam se nalazi KT 2 Nova Kapela, također pored crkve (foto točka). Drugi sakralni selfi isto pregledavamo na cilju.

Iza crkve slijedi skretanje za Srednji Lipovac, pa dolazimo do prvog dužeg prijevoja preko Požeške gore, slijedi spust do Požege gdje dolazimo do KT 3 Požega,  Caffe bar “Sportivo”. Slijedi ovjeravanje kartona, nakon čega se BRM 200 I BRM 300 razdvajaju.

BRM 300 km nastavlja lijevo prema Pakracu, uglavnom kroz nenaseljena i šumovita mjesta (opskrbiti se vodom u bidonima) sve do Pakraca odakle slijedi duži uspon na PD Omanovac na visini od 655 m, odnosno KT 4 Omanovac. Na vrhu vas čekaju dobro raspoloženi domaćini doma (Deki, znam da ćeš ovo pročitati :D), pa nakon ovjeravanja kartona možete predahnuti (jedno piće uključeno u cijenu kotizacije). Na najvišoj točki breveta ćete uživati u pogledu sa Psunja koji za vedrih dana seže sve do Sljemena.

Slijedi spust i povratak istim putem prema Požegi, nakon koje ruta nastavlja dalje kao i BRM 200 km. Vratimo se sad na BRM 200 km: nakon KT 3Požega vozimo se slabo prometnim i naseljenim selima prema Našicama, iza sela Gradište slijedi skretanje za Našice, drugi duži prijevoj preko Krndije, potom spust do KT 4 Našice u “Restoranu i prenoćište “Egghus”, Našice.

Nakon ovjeravanja kartona slijedi prolazak kroz Našice, pratimo cestu prema Đakovu, do smjera skretanja za Ostrošince, Borovik, pa uz nekoliko hupsera stižemo na KT 5 Borovik, kamp i jezero Borovik.

Nakon štambiljanja kartona slijedi okrijepa na terasi – ručak i jedno piće u cijeni kotizacije.

Možda će pojedini teško odoljeti iskušenju da se zalete sa terase na kupanje (na vlastitu odgovornost :D), makar i dok sjedite u hladu terase, možete se poistovjetiti sa Borovikom 🙂

Nakon okrijepe, nastavljamo dalje cestom preko brane, slijedi uspinjanje do sela Mandićevac, pa se vozimo selima dalje do smjera skretanja za Trnavu, gdje nas čeka zadnji uspon breveta. Slijedi lijepi spust s pogledom na slavonsku ravnicu pa se posljednjih dvadesetak km vozimo u smjeru Slavonskog Broda uglavnom tom istom ravnicom.

Šećer je na kraju, završni uspončić do cilja, odakle smo i krenuli, odnosno Prigorski dol 4, Slavonski Brod. Na kraju valja reći da bih sve potaknula da razmisle o BRM 300 km, jer je PD Omanovac “žila kucavica” ove rute, mjesto u koje kada jednom dođete, poželite se opet vratiti.

Naravno da ako ste za kraću varijantu da će nam biti i više nego drago da nam se pridružite 🙂

Prijave

Prijaviti se možete do srijede, 14.07.2021.g., u 12:00 h na: (tijanacizmek@gmail.com) tijanacizmek (at) gmail (dot) com

U prijavi navedite Vaše ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu, broj mobitela na koji vas možemo dobiti za vrijeme breveta i breveto koji planirate voziti. U slučaju da se predomislite, molimo da otkažete porukom na isti mail. Cijena startnine za sve sudionike je 100 kn, a na završetku breveta možete naručiti  komemorativnu medalju –  70 kn.

Za sudjelovanje na brevetu potrebno je imati ispravan bicikl, reflektirajuće trake ili prsluk za vožnju noću i uvjetima smanjenje vidljivosti, prednje bijelo i stražnje crveno svjetlo. Preporuča se imati rezervnu gumu i zračnicu, pumpu i alat. Obavezno je nošenje kacige.

Informacije BRM 200 km Slavonski Brod

  • Plan puta BRM 200 km Slavonski Brod
  • Karta BRM 200 km Slavonski Brod
  • gpx datoteke BRM 200 km Slavonski Brod
  • Na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, a obavezan je potpisati Izjavu

Informacije BRM 300 km Slavonski Brod

  • Plan puta BRM 300 km Slavonski Brod
  • Karta BRM 300 km Slavonski Brod
  • gpx datoteke BRM 300 km Slavonski Brod
  • Na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, a obavezan je potpisati Izjavu

Epidemiološke mjere

Sukladno situaciji u kojoj se nalazimo, ovaj breveto će se organizirati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera: svi sudionici su dužni prilikom boravka na startu, odnosno cilju i svim kontrolnim točkama koristiti maske za lice ili medicinske maske, te se suzdržati od bliskog kontakta. Svaki sudionik mora popuniti i potpisati Epidemiološki upitnik.

Vidimo se !

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.