BRM 200 km Kupa – Najava

Za ljubitelje valovitog terena, prekrasne prirode i imaoce COVID putovnice (ili drugih potrebnih dokumenata za prelazak HRV-SLO granice u 4 navrata) ove godine se održava pošle godine odgođeni „BRM 200 km Kupa“.

Ruta počinje i završava u selu Jaškovo/Mali Erjavec (Restoran Papalina, Jaškovo 99, 47281 Mali Erjavec) na lijevoj obali Dobre. Prvih 7-8 kilometara uz dva prijelaza ruta prati rijeku Dobru, pa se odvaja i približava s Kupi. Kroz Donje Stative i Netretića vodi do Vukove Gorice gdje izlazimo na potencijalno najprometniju dionicu od 16 km do Moćila (iza Sverin na Kupi). Krećemo desno prije izlaza iz mjesta i približava se samoj Kupi. Na Mejnom prehodu Bela Krajina  SODEVCI ulazimo u Sloveniju i pratimo Kupu do Broda na Kupi gdje se vraćamo u Hrvatsku. Nastavljamo cestom tik uz Kupu i kratko uz Čabranku do Zamosta gdje ponovo ulazimo u Sloveniju. Iz Sela/Osilnice se penjemo na skoro 1000 mnm krećemo nazad prema startu. Spuštamo se začinjeno kraćim i dužim usponima kroz Sloveniju najkraćim putem preko Vinice do sela Žunići i vraćamo se u Hrvatsku. Djelom istim putem kao nakon starta s varijacijama se vraćamo na startnu točku.

„Ride with GPS“ procjenjuje (laže, ali ne mnogo i ne znam u kojem smjeru) 3600 m penjanja, Garmin (laže ali stvarno) procjenjuje na ozbiljno preko 4000 m penjanja. Najravniji dio od 50-ak km od Koto ob Kolpi do Osilnice daje cca 800 metara visinaca kroz kratke uspone i spustove… Zato je start breveta u 7:00.

Breveto je ograničen na 13 sati i 30 min. Start je u 07:00 ispred Restorana Papalina, a čekat ćemo vas na istom mjestu do 20:30. Uz tehnički ispravan bicikl, obavezna je kaciga, reflektirajući prsluk i ispravno osvjetljenje. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje guma

Informacije

Na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, te mora donijeti potpisanu Izjavu. 

Prijave

Startna pristojba iznosi 100 kuna. Po uspješnom završetku breveta možete naručiti komemorativnu medalju (70 kuna). Prijaviti se možete do čeetvrtka, 11. kolovoza, u ponoć. U prijavi navedite ime i prezime, poštansku adresu, godinu rođenja, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo kontaktirati za vrijeme breveta. Prijavite se e-mailom: kornel.boros@gmail.com

Podsjećamo kako su svi sudionici na startu, odnosno cilju, kao i na svim kontrolnim točkama dužni pridržavati se propisanih epidemioloških mjera.

Napomena: Molim one koje dolaze automobilom da parkiraju svoja vozila u obližnjim selima jer Restoran očekuje prilično gostiju tijekom dana (dan prije praznika). Hvala!

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.