BRM 400 km Shoping u Trstu

Drage dame i poštovana gospoda iz naših randonneurskih krugova, čiji su Izvodi iz matične knjige rođenih poprimili žućkaste tonove, sigurno se sjećaju slatkog uzbuđenja kada su putovali u talijanski Trst kako bi kupili nešto novo, posebno lijepo zapakirano, nešto čime su trgovine u, danas, prezrenoj nam socijalističkoj domovini, oskudijevale. Odjevni predmeti od jeansa i ostala odjeća razna, kozmetika, Coca Cola u konzervama, Brooklyn žvakaće gume, sportska oprema, glazbeni vinili ili neki komad alata… sve su to sadržavale tršćanske trgovine koje su mirisale na sve, samo ne na oskudnost.
Putovalo se dugo, autobusima preko Ljubljane, pa čekanje na granici, pa shoping, talijanski espreso, sladoled, pizza, sendvič s talijanskom mortadelom pa potom drhtanje od straha na povratku preko jugoslavenske granice s pitanjima u glavi, hoće li se morati platiti carinu ili ne. Etc. etc…
U subotu 7. svibnja u 6:00 ujutro, ponovo ćete na put do Trsta, ovog puta manje stresno, što se prelaska državnih granica tiče, i nećete imati kada šajbati po tršćanskim buticima. Čast izuzecima!
Čeka vas puno više od 400 km s pristojnom porcijom uspona i kako je 27 sati konstantni vremenski limit na ovoj dužini, neće biti dodatnog vremena, morat ćete voziti malo agilnije.
Ručak neće biti organiziran. Morat ćete se snaći u vlastitoj režiji. Dobit ćete preporuke gdje stati.
Preko dana opskrbiti se neće biti problem no za noć ćete morati paziti u koliko sati prolazite pokraj neke od benzinskih postaja. Od Postojne do Novog Mesta nema non-stop otvorenih trgovina.

Molio bih vas da dobro proučite trasu breveta i detaljno napisanu putnu knjigu kako bi mogućnost lutanja, padova, ozljeda i oštećenja bicikala sveli na minimum.
Izjave, kartu i putni list ćete dobiti zajedno s kartonima.

Vremensko ograničenje je 27 sati što znači da je krajnji rok da se pojavite na cilju nedjelja, 8. svibanj u 9:00. Start i cilj su na Trgu Ante Starčevića u Sv. Nedelji.
Uz tehnički ispravan bicikl ili bilo kakvo vozilo pokretano isključivo vašim mišićima, obavezni dijelovi opreme su kaciga, reflektirajući prsluk, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo za noćni dio vožnje kao i za vožnju u uvjetima loše vidljivosti te identifikacijski dokument jer bez njega nećete moći preko državne granice. Toplo se preporučuju još mobitel, liječnička iskaznica, nešto gotovine, priručni alat, pumpa, pribor za krpanje guma i rezervna zračnica.

Prijave

Startna pristojba iznosi 60 HRK. Po uspješno završenom brevet maratonu možete dodatno naručiti komemorativnu medalju za 70 HRK. Prijave se primaju do četvrtka, 5. svibnja do 23:59. U prijavi navedite vaše ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo dobiti za vrijeme nastupa. Prijavite se  (ovdje.) sibabic (at) gmail (dot) com

Informacije

Grazie mille!
Siniša Babić

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.