BRM 200 km Samobor “Žumberak ring”

U subotu 21.5.2022. u 8:00 sati startamo s prvim brevetom koji će obići kompletnu Žumberačku goru, kroz predivan krajolik i prelazak nekoliko rijeka. Krećemo iz Bregane, gdje je ujedno i cilj. Na startu će sve sudionike dočekati Rudarska greblica, tradicionalno jelo rudara, te ujedno zaštićeno kao autohtoni proizvod od strane EU.

U kratkom roku nakon starta, prolazimo kroz Samobor, a za zagrijavanje se penjemo na Plešivicu kroz Rude i Braslovje. Nakon Prekrižja Plešivičkog i s pogledam na Svetu Janu, spuštamo se u Jastrebarsko. Spajamo se na staru Karlovačku cestu. Tik pred Karlovacem, skrećemo desno za Ilovac / Mahićno gdje se nalazi KT 1 (R Bar).

Put nas dalje vodi uz Kupu, kroz Ozalj do Metlike gdje ulazimo u Sloveniju. Nakon toga slijedi uspon na Vahtu, uz pogled na Svetu Geru, najveći vrh žumberačkog gorja (1178 mv). Sljedi spust do Novog Mesta gdje nakon prelaska Krke, skrećemo desno do KT 2 (Sonček Bar).

Nakon što smo odradili pola puta, nastavljamo dalje kroz Šentjernej prema Kostanjevici na Krki, gdje skrećemo lijevo u centar, te nakon prelaska drvenog mosta dolazimo do KT3 (Rock Bar). Na ovoj kontrolnoj točki, uz tekuća osvježenja, može se pojesti i dobra pizza.

Ruta nas dalje vodi preko zadnjeg dužeg uspona na Raku, te spušta na Savu. Vozimo uz lijevu obalu Save, te se prebacujemo na desnu stranu prema Sevnici u kojom dolazimo do zadnje KT 4 (kafić Špica) u starom centru Sevnice. Dalje nas ruta uz Savu vodi do Krškog, Brežica i cilja u Bregani, gdje vas čeka zaslužena okrijepa.

Uz ispravan bicikl, obavezna je kaciga, reflektirajući prsluk ili trake, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo za noćni dio vožnje i vožnju u uvjetima smanjene vidljivosti. Preporučljivo je imati rezervnu gumu i zračnicu, pumpu i alat. Obavezno sa sobom ponjeti važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu za prijelazak granice. Za plaćanje na kontrolnim točkama, preporučljivo je imati i nešto EUR u sitnijim apoenima.

Prijave 

Startna pristojba iznosi 100 kn, zbog brže administracije na startu, predlažemo da je uplatite direktno na račun kluba:

BBK Krpelj
Ivana Gundulica 14d
10430 Samobor
IBAN: HR9323900011101008822
Opis: BRM + ime prezime

Po uspješno završenom brevetu možete dodatno naručiti komemorativnu medalju za 70 kn. Prijaviti se možete do petka 20.5.2020. do 12:00 sati. Prijavite se ovdje.

Informacije

  • Plan puta BRM 200 km Samobor ‘Žumberak ring’
  • Karta BRM 200 km Samobor ‘Žumberak ring’
  • gpx datoteke 200 km Samobor ‘Žumberak ring’
  • Na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, a obavezan je potpisati Izjavu

Kontakt: (info@bbk-krpelj.com) info (at) bbk-krpelj (dot) com

Roman Grdanjski 098 622 494

BBK Krpelj

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.