BRM 600 km Sv. Nedelja – Ljetni festival

Dragi svi,

pozvani ste da se 2. srpnja od 6:00 ujutro, okušate na djevičanskom izdanju 600 kilometarskog breveta koji će spojiti Sv. Nedelju i mađarski Veszprém.
Zašto Veszprém, zašto ljetni festival? Od 2015. do 2017. startao sam iz Veszpréma na brevet maratone raznih dužina, u isto doba godine, u srpnju kada se je u gradu održavao Ljetni festival. To znači, jazz glazba na otvorenom, izložba vina, koncerti svjetski poznatih pop i rock zvijezda u Veszprém Areni, street food na mađarski način… Bacite oko na moje FB postove iz 2015. i 2016. Ima tamo nekih bunceka, kolača pečenih na žaru i sl. Kórnel Boros mi je bio odličan vodič i sav taj šušur te svojevrsno bogatstvo grada mi je ostalo u lijepom sjećanju.
Kako god budete brzo vozili prvih 320 km, na jazz glazbu nećete stići jer taj dio Festivala na programu je vikend kasnije. Bit će da je zbog COVID ograničenja u protekle dvije godine program festivala osakaćen. Nisam naišao na najavu nekih posebnih koncerata. Nadam se da će neke klope na glavnom gradskom trgu biti…
Vaš program će biti sastavljen od 625 km biciklističke vožnje obogaćene s cca 3.800 visinaca. Bit će malo zirkanja na Balaton, pokoji dvorac te svakako nemojte smetnuti s uma mađarsku kuhinju. Ostalo vam ne želim spoilati. Pogledajte si fotografiju karte i priredite se za avanturu po cestama na kojima većina od vas još nije vozila.
Bitna stvar na koju se trebate psihički pripremiti je, gotovo, obvezno korištenje biciklističkih staza u Mađarskoj tamo gdje postoje.
Mađari godinama grade biciklističku infrastrukturu. Staza ima prekrasnih, svemirskih i onih loših, zapuštenih. Na cestama koje u pratnji nemaju biciklističku stazu, nikome ništa. Mađarski vozači su tada pristojni no neki od njih znaju biti neugodni nađu li vas da se vozite po cesti, a biciklistička staza je nekoliko metara dalje.

Zbog nenadanih problema u organizaciji ove vožnje, trasa je mijenjana u posljednji tren, napisani road book mora na preuređenje pa će navigacijske datoteke, putna knjiga, potpuna karta s visinskim profilom biti publicirani za koji dan.

Vremensko ograničenje je nedjelja, 3. srpanj u 22:00.

Uz tehnički ispravan bicikl ili bilo kakvo vozilo pokretano isključivo vašim mišićima, obavezni dijelovi opreme su kaciga, reflektirajući prsluk, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo za noćni dio vožnje kao i za vožnju u uvjetima loše vidljivosti te identifikacijski dokument jer bez njega nećete moći preko državne granice. Toplo se preporučuju još mobitel, liječnička iskaznica, nešto gotovine (HUF!), priručni alat, pumpa, pribor za krpanje guma i rezervna zračnica.

Prijave

Startna pristojba iznosi 150 HRK. Po uspješno završenom brevet maratonu možete dodatno naručiti komemorativnu medalju za 70 HRK. Prijave se primaju do četvrtka, 30. lipnja do 23:59. U prijavi navedite vaše ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo dobiti za vrijeme nastupa. Prijavite se (ovdje.) sibabic (at) gmail (dot) com

Svi koji ste u konkurenciji za super seriju ride4matija, znajte da je ovaj brevet dio te serije. Ako ste odvozili BRM300 Novigrad i BRM200 Matija Kovačević, preostaju vam još BRM600 Ljetni festival i BRM400 Požega (24.9.). Svi koji završe ovu seriju dobit će posebno izrađenu memorijalnu medalju u spomen na Matiju Kovačevića.

Informacije:

Cheers!
Siniša Babić

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.