BRM 200 km Luka – Zagorskim bregima

Pozivamo Vas na 1. Lučki breveto koji će se održati u subotu 16. srpnja 2022. godine u Luki (pokraj Zaprešića), sa startom u 7:00 sati s Trga sv. Roka ispred Društvenog doma kojeg organizira BK Storm Luka.

Staza je duga 212,6 km s oko 2100 m visinaca. Iako se kreće iz Zagrebačke županije gotovo cijela staza proteže se prekrasnim krajolikom Hrvatskog zagorja.

Krenut ćemo iz centra Luke, prema Kraljevcu na Sutli, pa uz Klanjec, proći ćemo kroz Mihanovićev Dol gdje se nalazi Spomenik himni Lijepe naše. Kroz Risvicu dolazimo do Kumrovca gdje se nalazi krasan muzej ‘Staro selo ‘Kumrovec’ kojeg preporučamo obići. U tom selu se nalazi i rodna kuća Josipa Broza Tita. Iz Kumrovca krećemo preko Zagorskih sela do Miljane u kojoj se nalazi 1. KT u Cafe baru ‘Miljana’ na 35-om kilometru. U samom mjestu nalazi se i dvorac ‘Miljana’.

Slijedi put desno i prvo stižete do dvorca ‘Veliki Tabor’ koji će biti s lijeve strane na brijegu, odmah iza nalazi se Grešna gorica s odličnim restoranom, ali možete stati uz cestu i vidjeti minijaturne makete dvorca i raznih zagorskih motiva. Hupserastom cestom dalje stižete do Desinića nakon čega slijedi brdovita cesta prema Pregradi. Nakon spusta u Pregradu u kojem možete vidjeti crkvu koja je proglašena kao ‘sakralna graditeljska baština’. Slijedi penjanje prema Humu na Sutli u kojem se nalazi na 62. km 2. KT u Restoranu ‘IVA’ koji je smješten uz sam stari granični prijelaz s lijeve strane u kojem se možete okrijepiti i namaknuti energiju s pizzom i jelima s roštilja. Dalje uz slovensku granicu prolazimo kroz Lupinjak i dolazimo u Đurmanec nakon čega nam se cesta isprepliće sa autocestom prema Gornjem Macelju. Na putu se nalazi sakralni objekt s lijepim Križnim putem.

Kod Macelja skrećemo desno prema Trakošćanu gdje se nalazi naš najpoznatiji zagorski dvorac ‘Trakošćan’. Kod samog dvorca skrećemo desno prema Cvetlinu gdje nam se nalazi 3. KT na 96. kilometru u Cafe baru ‘Cvetlin’ odmah s desne strane nedugo nakon ulaska u samo mjesto. Prolaskom kroz obje Višnjice, Donje Voća spuštamo se u Donje Ladanje od kude kreće put kroz sela prema samom gradu Varaždinu u kojem dolazimo do 4. KT kod Starog dvorca. Ovdje će biti dovoljna vaša fotografija s dvorcem u pozadini.

Iz Varaždina krećemo kroz Varaždin Breg prema Novom Marofu gdje skrećemo desno. U Mađarevu se nalazi 5. KT na 153. kilometru u Cafe baru Black, s lijeve strane prometnice gdje se možete okrijepiti s pokojom pivicom.

Dalje je uglavnom ravna dionica s vrlo malo hupsera preko Budinščine, Konjščine, preko Zlatar Bistrice do Dubrave Zabočke gdje preko mosta skrećemo lijevo prema Oroslavju u kojem možete vidjeti dvorac Donje Oroslavje i prekrasan park sa mnoštvo egzotičnog drveća.

Iz Oroslavja preko Stubičke Slatine desno preko autoceste i pruge dolazimo do rodne kuće dr. Franje Tuđmana, našeg prvog predsjednika. U Velikom Trgovišću skrećemo lijevo i kroz Žejince dolazimo na 6. KT na 212. kilometru koje je ujedno i cilj, u centru Općine Luka gdje vas u Društvenom domu očekuje topli obrok koji je uključen u cijenu startnine.

Breveto je vremenski ograničen na 13:30 sati, pa ćemo Vas na cilju čekati do 20:30 sati.

Uz tehnički ispravan bicikl obavezna je kaciga, reflektirajući prsluk, prednje i stražnje svijetlo u slučaju vožnje po mraku ili u uvjetima slabe vidljivosti. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje guma ili rezervna zračnica.

NAPOMENA: Na start dođite u 6:00 kako bismo do 6:55 sati uspjeli riješiti prijave. 

Prijave

Startna pristojba iznosi 100 HRK. Po uspješno završenom brevet maratonu možete dodatno naručiti komemorativnu medalju za 70 HRK. Prijave se primaju do četvrtka, 14. srpnja do 23:59. U prijavi navedite vaše ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo dobiti za vrijeme nastupa. Prijavite se trebate na ovom linku

 Informacije

  • Plan puta BRM 200 km Luka – Zagorskim bregima
  • Karta BRM 200 km Luka – Zagorskim bregima
  • gpx datoteke BRM 200 km Luka – Zagorskim bregima
  • Na startu, prilikom registracije svaki sudionik dobit će plan puta, kartu i breveto karton, a treba potpisati i Izjavu

Vidimo se!

Damir Šipek / BK Storm Luka

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.