NAJAVA: BRM 200 km Zagorje

Cjenjeni randonneri, ”po domaćem” brevetaši!

Sve je tu, sve što svaka prava bajka mora imati – šume, dvorce, muzeje, termalne izvore, crkvice, staze, vinograde i vinske putove, ukusnu hranu, dragi ljudi, priče, legende i „popevke“. U subotu29.10.2022. godine u 08.00h, mjesto LAZ BISTRIČKIdomaćin je BRM 200 km Zagorje pod organizacijom BK SLJEME. Vremenski je ograničen na 13 i pol sati, što znači da ćemo vas na cilju u Svetom Mateju čekati sve do 21.30h.

Brevet ”zagorske bajke na dlanu” vodi Vas kroz zanimljivosti o prirodi, načinu života te turističkoj ponudi gostoljubivih žitelja Hrvatskog Zagorja i Krapinsko-Zagorske županije. Ne brinite, tik do mjesta starta parking je osiguran.Ruta starta u mjestu Laz Bistrički, na jugoistočnom dijelu Hrvatskog Zagorja gdje se ruta vodi spustom po širokoj magistralnoj cesti preko poznate bazilike Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.Kroz Konjšćinu, zemljopisno smještenu u središnjem dijelu Hrvatskog zagorja s obje strane rijeke Krapine do Budinšćine i prve kontrolne točke KT1. Područje općine pretežno je ravničarsko, prožeto pitoresknim brežuljcima i dolinama sve do prvih hupsera u mjestu Belec na putu za Zlatar. Spajanjem brojnih manjih zaselaka danas je Zlatar Bistrica najveća općina Hrvatskog zagorja, a na našoj ruti mjesto druge kontrolne točke KT2.

Preko Lovrečana, Mača i Mihovljana s pogledom na južne padine Ivančice, vozimo prema samom središtu Krapinsko-zagorske županije. Gotovo cijelo zagorje leži na termalnim izvorima. U blizini se nalazi poznato termalno liječilište Sutinske toplice i grad Krapina. Smještena uz rijeku Krapinčicu, središnje je mjesto Hrvatskog zagorja. Povijest ljudskoga roda u Krapini doseže u daleku prošlost, o čemu nam svjedoče ostaci neandertalskog čovjeka na brdu Hušnjakovo u zapadnom dijelu Krapine.

Nastavljamo sve do druge po visini najviše točke na ruti, prema kontrolnoj točki KT3, skrivenom blagu ruralnog turizma, u Hum na Sutli, gdje ravničarsku cestu breveta zamjenju oni poznati zagorski brežuljci. Općina je bogate povijesne baštine, autohtone prirode i romantičnog pogleda na zelene brege, doline i Zagorske vidikovce. Opustite se i uživajte jer sljedi spust i vožnja ”Ratkay-evom rutom” uz dvorac Miljana, barokni biser na brežuljku kod rijeke Sutle, vožnjom širokom županijskom cestom uz Zagorska Sela i ”najpoznatije selo na svijetu” – Kumrovec do slikovitog klanca Zelenjak, gdje se nalazi spomenik hrvatskoj himni. prema jugozapadnoj kontrolnoj točki KT 4 do mjesta Radakovo u sklopu općine Kraljevec na Sutli. 

Doživite zelenu bajku na cesti koja usponom preko Velike i Male Erpenje spaja Tuheljske i Krapinske toplice, ali pozorno pratite plan puta i GPXda Vas ruta zabunom ne odvede ”na recepciju!”.Po kvaliteti mineralne vode toplice se ubrajaju u prvih deset u Europi. Do kontrolne točke KT5na nekim djelovima je postavljanje novog asfalta, pripaziteuz radove i obilazak. KT5 smjestila se na zaravni osamljenog brežuljka u sredini naplavnih dolina potoka i rječica u mjestu Sv. Križ Začretje. Sada Vam je ostala ona posljednja dionica izazova i povratak preko Oroslavja (naš domaćin i kontrolna točka na BRM 200 km Pisarovina) i ”popularnih Stubaka” tj. Stubičkih Toplica, Donju i Gornju Stubicu kroz brojna mala sela i zelena polja na Stepinčev put koji vodi prema usponu na Sveti Matej i cilju breveta kontrolnoj točki KT6.

Osim ispravnog bicikla, obavezna je kaciga, te upotreba reflektirajuće trake ili prsluka, kao i prednjeg bijelog i stražnjeg crvenog svjetla.Za kraj, ostaje uspon na Sveti Matej. Na start je poželjno doći ranije zbog podjele breveto kartona.Nakon uspješno završenog breveta možete kupiti komemorativnu medalju, Vašu uspomenu na još jedno novo brevetaško poglavlje prekrasnim Zagorskim krajem.

Na cilju Vas čeka porcija toplih i ukusnih ćevapa!

KONTROLNE TOČKE

KT1 – CAFFE BAR ”05” (na 26,5 km rute)
Budinšćina 44f, 49 284 Budinščina

KT2 – CAFFE BAR ”RADIO” (na 48,0 km rute)
Zagorska 1, 49 247 Zlatar Bistrica

KT3 – CAFFE BAR ”PRIJATELJ” (na 99,4 km rute)
Mali Tabor 18/1, 49 231 Mali Tabor

KT4 – CAFFE BAR ”EMMY” (na 145,2 km)
Radakovo 52, 49 290 Kraljevec na Sutli

KT5 – CAFFE BAR ”KOD MLADENA” (na 174,5 km)
Švaljkovec 13, 49 223 Sveti Križ Začretje

KT6 (CILJ) – BUFFET ZAGORKA VL. ŽELJKA BREZAK-HRASTOVIĆ (na 206,5 km)
Laz Bistrički 197D, 49 246 Laz Bistrički

PRIJAVE

Startna pristojba iznosi 120,00 kn. Medalju se može naručiti tek nakon uspješno završenog breveta – 70,00 kn.Prijaviti se možete do petka, 28.10.2022. do 22:00h. U prijavi navedite ime i prezime, poštansku adresu, godinu rođenja, e-mail adresu i broj mobitela na koji Vas možemo kontaktirati za vrijeme breveta.

Prijavite se: https://tinyurl.com/brm200km-zagorje-prijave

START/CILJ

Start breveta je u subotu 29.10.2022. godine u 08.00h u LAZU BISTRIČKOM ispred popularnog BUFFET ZAGORKA VL. ŽELJKA BREZAK-HRASTOVIĆ na adresi Laz Bistrički 197D, 49 246 Laz Bistrički.

INFORMACIJE

Dodatna napomena: Na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, a obavezan je potpisati Izjavu. Medalju se može naručiti tek nakon uspješno završenog breveta.

UPLATE

Naziv primatelja: BK Sljeme, 3.Vrbik br. 6, 10000 Zagreb
Broj računa primatelja: HR91 2402 0061 1006 4565 3
Opis plačanja: Ime Prezime – BRM 200 KM ZAGORJE
Iznos kotizacije: 120,00kn
Dodatna opcija komemorativna finišerska medalja: 70,00kn
Napomena: za plaćanje iz inozemstva koristi se SWIFT/BIC: ESBCHR22 (Erste Bank)

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.