Najava BRM 200 km 4 mosta – Zadar

Kao i posljednjih nekoliko godina i ovu kalendarsku godinu nastavljamo tamo gdje smo stali prošle godine, brevetom 4 mosta sa startom i ciljem u Zadru. Start je u subotu 18. ožujka ispred Restorana Urnebes u 8:30 sati. Nakon odvoženih 219 kilometara ponovno se nalazimo na istom mjestu.

Nakon starta ispred Urnebesa krećemo na lagano zagrijavanje Jadranskom magistralom koja nas vodi obalom prema mostu u mjestu Tisno koji povezuje otok Murter s kopnom, na kojemu se ujedno nalazi i prva kontrolna točka na kojoj ćete se slikati i sami upisati vrijeme dolaska u vaš breveto karton. Ako prilikom dolaska u Tisno naletite na most koji gleda u nebo ne dajte se zbuniti, most se diže u 9:00, a spušta u 9:30 i za fotografiranje nije potrebno prijeći na drugu stranu.

Nakon fotografiranja okrećemo se i polako penjemo prema Benkovcu.

Iz Tisnog prema Benkovcu vodi nas vijugava cesta koja se lagano penje tik uz Stankovce sve do Vukšića. Sam kraj je slabije naseljen, ali ništa manje lijep i zanimljiv od ostatka rute. Sada već poprilično ravnom cestom prolazimo kroz Benkovac, Smiljčić i Islam Latinski, gdje skrećemo desno prema drugoj kontrolnoj točki, Masleničkom mostu.

Nakon Masleničkog mosta penjemo se najtežim usponom ovoga breveta, cestom od Vinjerca do Slivnice. Ostatkom valovite ceste do Paškog mosta (kontrolne točke broj 3) dominiraju vidici na Južni Velebit.

Nakon okreta na mostu, cesta nas vodi preko kratkog, ali strmog Matakovog Briga, Krneze , uz Ljubački lakat, nakon kojega skrećemo desno prema Vrsima, Ninu i Virskom mostu, zadnje kontrolne točke.

Od Virskog mosta krećemo natrag kroz Privlaku, nakon koje se uključujemo na biciklističku stazu koja nas vodi sve do Zadra.

Nadamo se da će nam vrijeme biti naklonjeno i da će nas malo maziti. Bure bi trebale ostati iza nas, a dan je već debelo uznapredovao pa sporiji randonneuri neće trebati paliti svjetla.

Za sve sudionike biti će pripremljena večera (jedno jelo+piće) a možete birati između pet menija:

  1. Svinjski vrat sa povrćem,
  2. Grill piletina sa povrćem ili pekarskim krompirom,
  3. Pileći ražnjiči sa povrćem ili pekarskim krompirom,
  4. Čevapi u lepinji 10 kom (ajvar, luk),
  5. Rižoto sa povrćem.

Pića: Pivo, sok ili mineralna

Brevet je ograničen na 13 sati i 30 min, pa ćemo u restoranu Urnebes dežurati do 22:00.

Uz ispravan bicikl, obavezna su kaciga, reflektirajući prsluk, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo za noćnu vožnju i uvjete smanjene vidljivosti. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje i rezervna zračnica.

Informacije

Prijave

Startna pristojba iznosi 20 €. Po uspješnom završetku breveta možete naručiti komemorativnu medalju 10 €. Prijaviti se, i po potrebi odjaviti, možete do četvrtka, 16. ožujka u ponoć. U prijavi navedite vaše ime i prezime, poštansku adresu, godinu rođenja, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo kontaktirati tijekom breveta. Prijaviti se možete na putem emaila (ovdje) novembre123 (at) gmail (dot) com ili na telefon: +385 99 3472 486 (Renato Majić aka Rendži).

Popis prijavljenih možete naći ovdje.

Vidimo se na startu!

Renato Majić

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.