Najava BRM 200/300 km Murter

Murter je jedan od najposebnijih hrvatskih otoka. Nazivaju ga i ‘otok nad otocima’, ‘metropolom Kornata’ i sl. Prvi ovogodišnji ‘morski’ breveti startaju na Murteru. Mjesto susreta je Trg Rudina, uz murtersku rivu i središnje mjesto okupljanja svih posjetitelja ovoga prekrasnoga otoka, odakle mnoštvo turista u sezoni svakodnevno kreće turističkim brodovima put Kornata, nacionalnog parka stotinu otoka i veličanstvenih klifova, stijena izraslih iz mora, uvala, crkvica, maslinika, suhozida i gola kamena. A nekoć je sve to prekrivala gusta borova šuma.

Breveto je, kako znamo vožnja, a nije utrka te nam je želja, uz vožnju biciklom i tijekom nje uživati u prirodnim ljepotama i krajolicima kojima nas put nanese. Tijekom tristotke susrest ćemo se s mnoštvom znamenitosti, pa ćemo  proći preko neobična pomična mosta u Tisnom kojim se spaja kopno i otok Murter, a podignut dvaput dnevno omogućuje prolaz brodovima. Nakon Ravnih kotara opijenih mirisima bresaka i mendula stižemo do slavnoga Masleničkog mosta s pogledom na Novsko ždrilo, Obrovca i čudesne Zrmanje, Skradina i prizora kanjona rijeke Krke od kojih zastaje dah, kraljevskoga Knina, veličajna mauzoleja Ivana Meštrovića u Otavicama. Dvjestotka je kraća verzija istinske ljepote, bez Maslenice i Obrovca. Kad sunčani smiraj obasja kornatsko otočje i murterski akvatorij, mi se preko Betine vraćamo do naše murterske rive.

Vremenska ograničenja su 20 sati za 300 km i 13 sati i 30 minuta za 200 km. Na 300 km startamo u 6:00 u subotu, 11. ožujka, a cilj je u 2:00 sata u nedjelju, 12. ožujka. Start breveta BRM 200 km je u 7:00 u subotu 11. ožujka, cilj u 20:30. Startnina je 20 eura. Druženje nakon završetka breveta bit će u pizzeriji Basilico.

Uz ispravan bicikl, obavezna je kaciga, reflektirajući prsluk ili trake, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje i rezervna zračnica.

Informacije

BRM 200 km Murter

BRM 300 km Murter

Prijave

Prijaviti se možete do četvrtka, 9. ožujka do 24:00 sati. U prijavi navedite Vaše ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo dobiti za vrijeme breveta. Prijavite se (ovdje) eskacan (at) gmail (dot) com.

Svaki randoner nakon uspješno završena breveta može naručiti komemorativnu medalju po cijeni od 10 eura.

Informacije: 0952012121 Ervin

Vidimo se!
Ervin Škacan

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.