Najava BRM 300 km Sveta Nedelja 2023

Pozdrav svima!

Pozivamo Vas na  BRM 300 km Sveta Nedjelja!

U subotu 15.04.2023. sa startom iz Svete Nedelje (Sporstki centar Sveta Nedelja – Ul. Dr. Franje Tuđmana 8), u 06.00 sati krećemo prema Ljubljani. Krećemo već dobro poznatim cestama put Samobora, Brežica, Krškog i Sevnice. Nezahtjevnim dijelom rute dolazimo do Trojana, jednog od najpoznatijih Slovenskih cestovnih odmorišta, gdje se nalazi prva kontrolna točka KT1 – 104,5 km. A po čemu su poznate – po ogromnim krafnama i ostalim kolačima.

Tu je prvi zatjevniji uspon, ali ne predugačak. Druga kontrolna točka se nalazi u blizini Ljubljane:

KT2 – 153,5 km, spomenik kuririma Dolomitskog odreda koji se nalazi na cesti prema Toškom čelu.

Spomenik je podignut 1961. godine prema nacrtima arhitekta Marka Šlajmera, a autor brončanog kipa nagog mladića s porukom u ruci – kurirom – akademski je kipar Stane Keržič.

Godine 2003. spomenik je proglašen povijesnim spomenikom i ima status kulturnog dobra od lokalnog značaja (Odluka o proglašenju povijesnih spomenika u Općini Ljubljana spomenicima kulture od lokalnog značaja, Službeni glasnik RS, br. 76/ 03). Prije dvije godine, međutim, brončani kurir je ukraden, najvjerojatnije zbog relativno visoke vrijednosti bronce u zemlji i inozemstvu. Do slijedeće kontrolne kočke KT3 – 237,4km (Europski olimpijac Leon Štukelj) Novog Mesta vodi nas valovita cesta sa ne preteškim usponima. Novo mesto 7. lipnja obilježava polaganje kamena temeljca 1873. godine za prvi slovenski Narodni dom u kojem je vježbao i naš najuspješniji olimpijac Europske prijestolnice kulture 2012.

Kip čovjeka snažnog duha i velikih postignuća dizajnirala je mlada ruska akademska kiparica Stanislava Kalinjina za svoju diplomu s pohvalama, a u Novom Mestu rado su prihvatili njezinu ponudu da ga postave. Lik Leona Štuklje na krugovima je postavljen na potporne stupove od krškog vapnenca. Oba su izrađena po kalupu koji su iz Moskve donijeli slovenski majstori, klesar Marjan Stepan iz Novog Mesta i Livar iz Ljubljane.

Iz Novog Mesta krećemo prema Kostanjevici na Krki , Brežicama, te do samog cilja  Sportski centar – Sveta Nedelja  KT4 – 303,6 km.

Molim vas, obavezno koristite biciklističke staze kad god su nam iste osigurane. To smo dužni po zakonu, a one su tu zbog naše siurnosti.

Uz ispravan bicikl, obavezna je kaciga, reflektirajući prsluk ili trake, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje i rezervna zračnica.

Informacije

  • Plan puta BRM 300 km Sveta Nedelja 2023 – bit će objavljen naknadno
  • Karta BRM 300 km Sveta Nedelja 2023
  • gpx datoteke BRM 300 km Sveta Nedelja 2023
  • Na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, a obavezan je potpisati Izjavu

Prijave

Startna pristojba iznosi 10,00 eura.

Po uspješno završenom brevetu možete dodatno naručiti komemorativnu medalju za 10 eura.

Prijaviti se možete do 13.04. do 24:00 sata. U prijavi navedite Vaše ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo dobiti za vrijeme breveta.

Prijavite se na (ovdje) silvijo (at) gtp (dot) hr.

Neka Vas na ovom putovanju prati lijepo vrijeme i dobra zabava.

Vidimo se !

Kontakt: +385 99 205 0 205
Silvijo Pale-Halić

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.