BRM 200 km Matija Kovačević – Najava

Dragi prijatelji randonneuri i randonneurke, biciklisti i biciklistice;

pozivam vas na 3. memorijalni breveto za našeg Mateka. Ulaskom u Schengen granice su pale, pa će nas trasa ovog breveta voditi kroz 4 države, Sloveniju, Austriju, Mađarsku i Hrvatsku. Proći ćemo slovensko Prekmurje prema austrijskom Bad Radkesburgu, voziti Austrijom prema sjeveru do Fehringa do 1. kontrolne točke (foto kontrola – Crveni Križ), a tamo okrećemo na istok prema mađarskom Körmendu, gdje će biti kontrolna točka broj 2 (benzinska postaja Shell, otvorena). Ukoliko ne uspijete dobiti pečat, račun ili foto će biti ok. Put nas nakon toga vodi na jug gdje se vraćamo natrag u Sloveniju u smjeru Dobrovnika, do kontrolne točke broj 3 kod Tropskog Vrta Ocean Orchids, gdje će vam dati pečat u kafiću ispred ulaza. Svatko će na startu dobiti kupon koji ćete tamo zamijeniti za sladoled od vanilije, uzgojene u Sloveniji.  Obzirom da kafić radi do 18h, svi koji ćete tamo doći nakon 18h se pofotkajte ispred Tropskog vrta, a sladoled dobijete na cilju.

Nakon toga, 20tak kilometara vas dijeli od cilja, već tradicionalne Vinske kuće Hažić, gdje vas očekuje okrijepa, druženje i djeljenje uspomena na Matiju, te podjela diplome Lanterne Rouge za posljednjeg radnonneura/ku.

Kao i za svaki breveto od 200 km, limit je 13 i pol sati. Vremena imate dovoljno da ne trebate žuriti. Ovaj breveto vozi se srcem. 

Prijave

Startna pristojba iznosi 15 eura. Prijaviti se možete ovdje: https://tinyurl.com/37mbeur4

Prijaviti, i po potrebi odjaviti (odjave na e-mail (ksenija.oletic@gmail.com) ksenija.oletic (at) gmail (dot) com), se možete do četvrtka, 8. lipnja do 23:59h.

Informacije 

Na dan breveta na mjestu starta (https://tinyurl.com/yc485pyr) uplatu startne pristojbe, podizanje breveto kartona, plana puta, karte i potpisivanje izjave možete obaviti od 7 sati.

Kako bismo izbjegli gužve na startu, ukoliko ste iz Međimurja i/ili okolice, možete breveto kartone podići i dan ranije, u petak 9. lipnja od 17h do 19h na istom mjestu.

Svi koji dolazite s automobilima, parkirajte u Vinskom kampu Hažić (https://tinyurl.com/wbyun8hw) 50 m od starta Vinske kuće, da imamo dovoljno mjesta na startu za vaše bicikle.

Po uspješnom završetku breveta možete naručiti komemorativnu medalju, personaliziranu s imenom breveta (10 eura).

Uz tehnički ispravan bicikl, obavezna je kaciga, za noćnu vožnju ili u uvjetima smanjene vidljivosti reflektirajući prsluk ili trake, prednje bijelo i stražnje crveno svjetlo. Svaki sudionik obvezan je uz sebe imati napunjen mobitel s brojem iz prijave na koji treba biti dostupan za vrijeme breveta. Od dodatne opreme preporučuje se sa sobom ponijeti priručni alat, pumpu, pribor za krpanje i rezervnu zračnicu.

Odustajanja obavezno javiti na broj s plana puta!

Vidimo se!
Ksenija Oletić

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.