Najava BRM 300/400 km Laktec

Čujte i počujte!

Listopad Vas zove na laganica breveto, BRM 300/400 km Laktec.

Start oba breveta je u subotu 21. listopada u 06:00 sati iz malog i pitomog prigorskog sela Laktec, nedaleko Sesveta, gdje će biti i cilj na kojem Vas čekamo do 2:00, odnosno 9:00 sati u nedjelju 22. listopada.

BRM 300 km Laktec

Nakon starta krenut ćete već poznatim pravcem preko Zeline do Novog Marofa gdje ćete okrenuti pravac Ludbrega i u Centru svijeta odraditi KT1. Nakon toga ćete potegnuti preko Preloga i Goričana do nekadašnje šoping destinacije ovih prostora Letenyea i nastaviti laganini valovitom cestom do Nagykanizsa gdje ćete pratiti rutu do Erzsébet tér i stići na KT2 (spomenik: Dalolva Mentek Csatarol Csatara 1914-1918). Molim Vas da dok vozite kroz Mađarsku koristite biciklističke staze gdje se može.

Nakon kaj ste dobro šopingirali u Nagykanizsi nastavljate put dalje po susjednoj nam državi hupserastim cestama te prolazite kroz mjesta Iharosbereny, Csurgo, Berzence pravac Gola, prelazite granicu i opet ste doma!

Sad kad ste na dobrom poznatom terenu idete od Gole prema Ždalu i okrećete za Molve kroz koje prolazite da bi došli na KT3 a to je Stari Grad u Đurđevcu. Ak će Vam tempo dozvoliti preporučam posjetu Hrvatskoj Sahari, deve su zakon!

Nakon kaj ste se čekirali, osvježili i odmorili put Vas vodi dalje preko Bjelovara, Štefanja i Čazme do KT4 koja se nalazi u Ivanić-Gradu na INA benzinskoj pumpi.

Kad ste već došli do KT4 odradit ćete bez pol muke i laganih 30tak km kroz Ivanić, Prečec, Lupoglav, Božjakovinu, Hrebinec i Banje Selo da bi stigli na svoj cilj u Laktec!

A da ne bi gladni otišli doma bude nekaj za pojesti i popiti.

Pošto će se okupljanje održati na terasi obiteljske kuće, molimo Vas da za parking iskoristite prostor ispred Vatrogasnog doma, te površine uz cestu, sve se nalazi unutar 50 m od starta/cilja. Adresa okupljanja je: Laktec 22, Donja Zelina.

BRM 400 km Laktec

Za one kojima 300km neće biti dovoljno tu je i BRM 400 km Laktec

Plan puta je isti sve do 292og kilometra gdje se nastavlja glavnom cestom prema Dugom Selu, pa kroz Cerje, Budinec i Soblinec prema Kašini. Nakon Kašine penjemo na Passo di Lazzo te nastavljamo u smjeru Marije i Zlatar Bistrice u kojoj je i 5. kontrolna točka (Petrol benzinska postaja s lijeve strane ceste, radno vrijeme: 5:00-21:00). Nastavljamo istočno kroz Veleškovec, Lipovec, Konjščinu, Krapina Selo, Budinšćinu do posljednje 6. kontrolne točke, crkve Kraljice Mira u Podrutama s desne strane ceste.
Nakon kontrolke spuštamo se prema Brezničkom Humu i posljednjih 35 km vozimo istih prvih 35 km kojim smo krenuli, samo u kontra smjeru do cilja u Laktecu!
Na putu imamo i 2 izvora pitke vode, na 320om kilometru s lijeve strane ceste i na 366om kilometru s desne strane ceste.

Prijave

Startna pristojba iznosi 15€ (lepo prosim pripremiti točan iznos). Po uspješno završenom brevetu možete dodatno naručiti komemorativnu medalju za 10 €. Prijaviti se možete do 19. listopada u 00:00 sati. U prijavi navedite Vaše ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela na koji Vas možemo dobiti za vrijeme breveta. Prijavite se ovdje.

Informacije

Na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, a obavezan je potpisati Izjavu.

Uz tehnički ispravan bicikl, na brevetima je obavezna kaciga, reflektirajući prsluk, prednje bijelo i stražnje crveno svjetlo. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje guma.

Breveto se ne odgađa ili otkazuje zbog vremenskih uvjeta.

Vidimo se!
(Ivana) brm.laktec (at) gmail (dot) com i Tomislav

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.