Najava BRM 200 km Skradin 2014.

Slijedeći breveto na rasporedu u organizaciji Randonneurs Croatie je BRM 200 km Skradin. Nastavljamo sezonu u južnijim dijelovima Hrvatske s ciljem otkrivanja novih trasa i privlačenja potencijalnih randonera iz obližnjih krajeva. Start breveta bit će u Skradinu pored ulaza glavnog mjesnog parkirališta u subotu, 19. srpnja 2014. u 8:00 sati.

Trasa breveta kreće iz Skradina do prve kontrolne točke (Bribirske Mostine) gdje se nakon zagrijavanja pruža prva prilika za jutarnju kavu. Trasa vodi dalje preko Kistanja i Radučića do 2. kontrolne točke u Kninu. Do 3. kontrolne točke (izvor Cetine) se prolazi kroz Kijevo i kreće se lijevo prije Vrlike. Slijedi obilazak Peručkog jezera. KT 4 se nalazi na samoj brani hidrocentrale na jugoistočnom kraju jezera. Dalje nas put vodi uz jezero kroz Maljkovo do Vrlike gdje počinje jedini ozbiljniji uspon. Sa 400 mnm se penjemo na 862 mnm koja je ujedno i najviša točka breveta. Slijedi spust s jednim malim prekidom nakon Drniša skroz do Roškog slapa u Nacionalnom parku Krka. Do cilja u Skradinu preko dva hupsera prolazimo kroz mjesta Rupe i Dubravice.
Predviđena trasa ukupne je duljine 212 km i oko 2000 m visinaca. Podloga trase je od dobrog do odličnog asfalta s prekidom od 8 km (makadam) iznad Peručkog jezera.

Breveto je vremenski ograničen na 13 sati i 30 minuta, pa vas na cilju u Skradinu čekamo do 21.30 sati. Kao i inače, obavezni dio opreme su kaciga, reflektirajući prsluk i svjetla.

Planirana trasa prolazi kroz nekoliko interesantnih povijesnih i zemljopisnih lokaliteta: rimsko nalazište Burnum (wiki), Knin, vrela Cetine (link), Peručko jezero, Nacionalni park Krka. Kako trasa često prolazi blizu slatke vode pružat će se prilika za osvježenje/kupanje (Skradin, Cetina, jezero, Roški slap, itd.)

Napomena: Tijekom turističke sezone parkiranje u samom mjestu je ili otežano ili se skupo plaća! Predlažemo parkiranje izvan mjesta u okolnim selima i spuštanje na start biciklom.

Trasa vodi kroz brojna naseljena mjesta s mogućnošću dobave namirnica. No, potez od izvora Cetine do HE Peruča ne nudi mnogo mogućnosti za dobavu pitke vode. Uzimajući u obzir potencijalno visoke temperature i otvoreni teren planirajte nositi sa sobom tekućine više od uobičajenog.

Vidimo se na startu!

Prijave

Startnina iznosi 70 kuna. Po uspješnom završetku breveta može se naručiti komemorativna medalja (također 70 kuna). Prijaviti se možete do 17. srpnja. U prijavi navedite vaše ime i prezime, adresu, godinu rođenja, email adresu i broj mobitela koji ćete koristiti na brevetu – prijavite se na mail adresu (kornel.boros@gmail.com) kornel.boros (at) gmail (dot) com.

Informacije

Na start breveta dođite barem pola sata ranije kako bi odradili administrativne stvari. Svaki sudionik dobit će plan puta, kartu i ACP karton za ovjeru kontrolnih točaka, a treba potpisati i izjavu.
Breveto se ne odgađa zbog lošeg (ili predobrog) vremena.

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.