Najava BRM 200 km 4 mosta Zadar 2015.

Sv. Nikola

Prvi breveto sezone održava se, kako i priliči klimatskim prilikama, usred Dalmacije. Sezonu otvaramo na prvi dan proljeća i u malo više od 200 km obilazimo točno trećinu mostova u Hrvatskoj ispod kojih ne teku rijeke nego stoji Jadransko more.

 

 

Paški most

Start breveta “4 mosta” je u Zadru, u subotu 21.3.2015. u 8:00 sati na parkingu Interspara na ulazu u grad (Ul. Bleiburških žrtava 18), a cilj je na istom mjestu 227 km kasnije. Ruta je u potpunosti određena obilaskom mostova, a bačena kocka je pala na stranu obilaska u smjeru kazaljke na satu.

Paški pogled

Prvo odredište je zato najmanji, Virski most, do kojeg nas u početku, za zagrijavanje, vodi odlična biciklistička staza, a nakon nje zanimljiv morsko-močvarni krajolik i poznata vizura ninske crkve sv. Nikole. Nakon mosta ruta skreće prema Ninu i kroz Ninsku solanu i blago valovit teren prilazi kultnoj koti zadarskih cestovnih biciklista, kratkom, ali strmom Matakovom brigu. U slučaju vedrog vremena, cijelim putem od Nina do Paškog mosta dominiraju vidici na južni Velebit. Nakon okreta na mostu, cesta po blagim hupserima pravocrtno vodi u Posedarje, a potom i do Masleničkog mosta koji je ujedno i treća kontrolna točka. Put se dalje penje na najvišu točku breveta (195 m), te vodi rubom Ravnih kotara, s odličnim vidicima na prostranu ravnicu s desne strane, jedva primjetno nizbrdo prema zadnjem, Šibenskom mostu. Do cilja nakon mosta preostaje još 70 km po ravnoj i u ovo doba malo prometnoj Jadranskoj magistrali, uz lijepe poglede na Vransko jezero i obližnje otoke.

http://www.pp-vransko-jezero.hr/

Breveto ‘4 mosta’ je od početka zamišljen kao uvod u sezonu, odličan prvi breveto za one koji se tek žele okušati u randonneurskom načinu vožnje, ali i iskusnije koji se tek oporavljaju od zime. Zbog potpunog izostanka težih uspona, velike vjerojatnosti povoljnog vremena, cesta s vrlo malo prometa, jednostavne navigacije i mogućnosti opskrbe svakih nekoliko kilometara breveto je pogodan i za one bez prevelikog iskustva. No, kod pripreme treba obratiti pažnju na mogućnost jakog vjetra, posebno bure koja je česta u ožujku (tzv. marčana bura), te tome treba prilagoditi opremu i očekivani tempo vožnje.

Maslenički most

Breveto je vremenski ograničen na 13 i pol sati, pa ćemo u Zadru dežurati do 21:30. Uz ispravan bicikl obavezna je kaciga, te reflektirajući prsluk, prednje bijelo i stražnje crveno svjetlo za noćnu vožnju i u uvjetima loše vidljivosti. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje guma i rezervna zračnica.

 

 

Prijave

  • Startna pristojba iznosi 70 kuna. Po uspješnom završetku breveta možete naručiti komemorativnu medalju (70 kuna). Prijaviti se, i po potrebi odjaviti, možete do četvrtka, 19. ožujka, u ponoć. U prijavi navedite vaše ime i prezime, adresu, godinu rođenja, email adresu i broj mobitela koji ćete koristiti na brevetu. Prijavite se na sljedeću e-mail adresu: (novembre123@gmail.com) novembre123 (at) gmail (dot) com

Informacije

  • Plan puta BRM 200 km 4 mosta Zadar 2015
  • Karta BRM 200 km 4 mosta Zadar 2015
  • Visinski profili 2d i 3d BRM 200 km 4 mosta Zadar 2015
  • GPX datoteka BRM 200 km 4 mosta Zadar 2015
  • Izjava BRM 200 km 4 mosta Zadar 2015
Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.