Najava BRM 300 km Sveta Nedjelja 2015 (Dolina Une – prvi puta)

Drage dame i poštovana gospodo randonneuri, pozvani ste da u subotu 2. svibnja nastupite na brevet maratonu koji, po prvi puta, barem nakratko, iz Hrvatske vodi u Fedraciju Bosne i Hercegovine i nazad. Start i cilj breveta bit će u Sv. Nedelji, Ulica Marijana Stilinovića, ispred caffe bara Zeppelin. Start je zakazan za 6:00 u subotu, a cilj će biti otvoren do nedjelje 3. svibnja u 2:00.

Trasa, u grubo, vodi turopoljskim i banijskim cestama da bi iz Hrvatske Kostajnice, preko Une, prešli u Bosansku Kostajnicu. Prateći tok Une po desnoj obali treba stići do Kozarske Dubice, a potom, vožnjom u suprotnom smjeru dosegnuti Novi Grad. Poslije predviđenog odmora put vodi, ponovo preko Une, u Hrvatsku. Najprije u Dvor, pa preko Zrinske Gore (Šamarice) do Gline, Pokupskog, Jamničke Kiselice … i skoro ste na cilju u Sv. Nedelji.

Staza je duga 309 km i nije zahtjevna što se tiče vertikalnog profila. Krasi je samo 1600 visinaca.

Uz ispravni bicikl, kacigu, opremu za noćnu vožnju (koristiti je i u slučaju slabije vidljivosti), osobna iskaznica ili putovnica vam je obvezni dio prtljage zbog prijelaza granice. Obje kontrolne točke su u Bosni. Dobro će vam doći koja konvertibilna marka za kahvu, rakiju, burek i ćevape. Maraton će se voziti po svim vremenskim uvjetima.

Prijave

Startna pristojba iznosi 90 kuna. Po uspješnom završetku, može se naručiti medalja po cijeni od 70 kuna. Prijaviti se i/ili odjaviti se možete do 30. travnja u ponoć. U prijavi navedite vaše ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela kojeg ćete koristit za vrijeme maratona. Prijavite se, molimo, (ovdje) sibabic (at) gmail (dot) com.

Ako je ikako moguće dođite na startno mjesto do 30′ ranije kako bi na vrijeme preuzeli putnu dokumentaciju.

Informacije

  • Plan puta
  • Karta
  • GPX datoteka
  • Na startu će svaki sudionik breveta dobiti plan puta, kartu i breveto karton, a treba potpisati Izjavu
Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.