Najava BRM 200 km Selce 2015

Nakon niza nešto dužih breveta u organizaciji Randonneurs Croatie, došlo je vrijeme za drugo izdanje BRM 200 km Selce. Start i cilj je s glavnog kupališta u Selcu, kod Coctail bara „Tunar“, ispred Hotela Slaven u 9:00 sati u subotu 6. lipnja 2015.

Pedalirat ćemo istom trasom kao i lani, dakle preko Crikvenice dolazimo u vinodolsko zaleđe i dalje kroz naselje Tribalj, poznato po Hidrocentrali Tribalj i akumulacijskom jezeru (u kojem se akumulira voda koja slobodnim padom dolazi iz Fužina i jezera Bajer i na taj način pogoni turbine hidrocentrale) te dolazimo do Drivenika, a potom do poznatog sjecišta putova – Križišća. Dalje trasa vodi preko Hreljina, Praputnjaka, Škrljeva do čvora Sv. Kuzam na riječkoj obilaznici, od kojeg se spuštamo u mjesto Dragu. Po ulasku u Rijeku, tzv. petrolejskom cestom, koja mostom presijeca kanjon Riječine, penjemo se prema Saršonima, gdje skrećemo desno prema Trnovici i spuštamo se do Donjeg Jelenja i Dražica, gdje je na benzinskoj stanici „Petrol“ prva kontrolna točka.

Nakon toga, trasom povijesne ceste Lujzijane penjemo se do prijevoja Gornje Jelenje (881 m n/m), potom se pored jezera Bajer spuštamo do Fužina i druge kontrolne točke u caffe baru „Tren“. Iz Fužina cesta nas vodi prema naselju Lič i ličkom polju te vodi kroz šumu do visoravni Pleteno gdje skrećemo lijevo na glavnu cestu Novi Vinodolski-Ogulin (označeno narančastom strelicom, budući nema putokaza), a onda odmah desno prema zaseoku Mataija Draga i Vidikovcu Sviba. Cijela cesta, od visoravni Pleteno do naselja Krmpote predstavlja vidikovac, smještena je ispod obronaka Male i Velike Svibe i s prekrasnim pogledom na obalna naselja vinodolske općine, Kvarnerski zaljev i otoke, Velebit i Učku. Uz vjetroelektrane ulazimo u ličko-senjsku županiju i kroz Alan, Krivi put i Prokike izlazimo desno na cestu Brinje-Žuta Lokva i dolazimo do treće kontrolne točke u restoranu „Gacka dolina“.

Po okrijepi i potvrdi kartona krećemo prema prijevoju Vratnik (700 m n/m) te se, svim hrvatskim randonerima poznatim spustom, spuštamo u Senj i dalje jadranskom magistralom preko Klenovice i Novog Vinodolskog dolazimo do južnog ulaza u Selce, gdje nastavljamo magistralom ravno do Crikvenice, u kojoj radimo krug po centru do Dvorca Kaštel, uz koji skrećemo Šetalištem Vladimira Nazora, tzv. šetnicom zdravlja uz more sve do Selca i cilja u coctail baru Tunar.

Ukupno 203 km uz oko 3000 m visinaca. Vremensko ograničenje je 13:30 sati, tako da ćemo Vas na cilju u Coctail baru Tunar u Selcu čekati do 22:30 sati.

Svaki sudionik mora imati kacigu, a prednja bijela i stražnja crvena svjetla uz reflektirajući prsluk ili trake su obavezni dio opreme za noćni dio vožnje ili u uvjetima slabe vidljivosti. Breveto će se voziti po svim vremenskim uvjetima. Budući se početkom lipnja turistička sezona u Selcu zakuhtava, predlažemo dolazak na start barem 30-tak minuta prije polaska radi pravovremenog pronalaska parkirnog mjesta i obavljanja formalnosti. U ulicama Andrije Antića i Maršala Tita, koje su neposrednoj blizini starta, parkiranje se ne naplaćuje. Iza Hotela Slaven postoji uređeno i ograđeno parkiralište uz naplatu – cijena 50,00 kuna po danu.

Vidimo se na startu!

Prijave

  • startnina iznosi 70 kuna. Po uspješnom završetku, može se naručiti medalja za 70 kuna. Prijaviti se možete zaključno do 5. lipnja 2015. U prijavi navedite vaše ime i prezime, adresu, godinu rođenja, e-mail adresu i broj mobitela koji ćete koristiti na brevetu – prijavite se na (nefke01@gmail.com) nefke01 (at) gmail (dot) com

Informacije 

  • plan puta BRM 200 km Selce 2015
  • karta BRM 200 km Selce 2015
  • GPX datoteka BRM 200 km Selce 2015
  • na startu će svaki sudionik breveta dobiti plan puta, kartu i breveto karton, a treba potpisati Izjavu
Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.