Najava BRM 200 km – 4 mosta – Zadar – 2016

Start breveta “4 mosta” je u Zadru, u subotu 19. 3. 2016. u 8:00 sati, a cilj je na istom mjestu nakon 229 km i obiđenog Virskog, Paškog, Masleničkog i Šibenskog mosta.

Do prve kontrolne točke, Virskog mosta, za zagrijavanje vodi odlična biciklistička staza, a nakon nje zanimljiv morsko-močvarni krajolik i poznata vizura ninske crkve sv. Nikole. Nakon okreta na mostu ruta skreće prema Ninu i kroz Ninsku solanu i blago valovit teren prilazi kultnoj koti zadarskih cestovnih biciklista, kratkom ali strmom Matakovom brigu. U slučaju vedrog vremena, cijelim putem od Nina do Paškog mosta (2. KT) dominiraju vidici na južni Velebit. Nakon okreta na mostu, cesta po blagim hupserima vodi do mjesta Jovići, zatim se oštrije penje na Gornju Slivnicu pa se uz pogled na kanjone Male i Velike Paklenice spušta do Masleničkog mosta (3. KT).

Put dalje novom rutom obilazi Novigradsko more pa se priključuje na srednjovjekovnu cestu Via magna, koja je povezivala Nin s Kninom, a danas prolazi mjestima Korlat i Kula Atlagić na putu prema Benkovcu. Od Benkovca do Šibenskog mosta i treće kontrolne točke je oko 50 km, kroz rjeđe naseljen kraj i mogućnost opskrbe u mjestu Stankovci. Do cilja nakon mosta preostaje još 70-ak km po ravnoj i u ovo doba malo prometnoj Jadranskoj magistrali. Bacite pogled na Vransko jezero, umočite umorne noge u more, proučite domete apartmanizacije – i već ste na cilju.

Breveto „4 mosta“ je od početka zamišljen kao uvod u sezonu, odličan prvi breveto za one koji se tek žele okušati u randonneurskom načinu vožnje, ali i iskusnije koji se tek oporavljaju od zime. Bez teških uspona, uz malo prometa, veliku vjerojatnost povoljnog vremena i jednostavnu navigaciju, breveto je pogodan i za one bez većeg maratonskog iskustva. Randonneurima život može zagorčati tek jaki vjetar, tzv. marčana bura, pa u slučaju takve prognoze treba prilagoditi opremu i pripremiti psihu i taktiku.

Breveto je vremenski ograničen na 13 i pol sati, pa ćemo na cilju u Zadru dežurati do 21:30. Uz ispravan bicikl obavezna je kaciga, reflektirajući prsluk, prednje bijelo i stražnje crveno svjetlo. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje guma i rezervna zračnica. 

Prijave

–    Startna pristojba iznosi 70 kuna. Po uspješnom završetku breveta možete naručiti komemorativnu medalju (70 kuna). Prijaviti se, i po potrebi odjaviti, možete do četvrtka, 17. ožujka, u ponoć. U prijavi navedite vaše ime i prezime, adresu, godinu rođenja, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo kontaktirati tijekom breveta. Prijavite se na (ovdje) novembre123 (at) gmail (dot) com.

  • Trenutno prijavljene možete pogledati ovdje.

Informacije

  • Plan puta BRM 200 km 4 Mosta Zadar 2016
  • Karta, 2D i 3D visinski profil BRM 200 km 4 Mosta Zadar 2016
  • GPX datoteke BRM 200 km 4 Mosta Zadar 2016
  • Na startu će svaki sudionik breveta dobiti plan puta, kartu i breveto karton, a treba potpisati Izjavu
Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.