Najava BRM 200 km Bregana 2016. – Žumberak²

Četvrti brevet sezone Žumberak² (Žumberak na kvadrat) na rasporedu je 30.04.2016. sa startom iz Bregane u 08:00 sati. Staza je duga 208 km, a vremenski limit za završetak je 13:30 sati.

Staza vodi kroz Žumberačko Gorje, Samoborsko Gorje, vinorodnu Plešivicu, dolinama triju riječica (Bregančica, Kupčina i Gradna) te pokraj velikog Sopotskog slapa. Središnji dio vožnje je kroz Žumberačko Gorje ili kraće Žumberak, taj lijepi, pitomi i pomalo zapostavljeni dio Hrvatske. Promet na Žumberku je vrlo slab ili ga gotovo nema tako da vožnja bicikla tim dijelom pruža posebno iskustvo mira ispunjeno zvukovima prirode koje samo malo kvare mjestimično lošije ceste. Randonneuri će imati prilike uživati u mnogim znamenitostima Žumberka koje prati ruta (stari gradovi, dvorci, crkve, krška jama Jazovka, već spomenuti slap, izvori vode, vrhovi…)

Sam naziv breveta „Žumberak²“ proizlazi iz činjenice da se voze dva kruga po Žumberku. Prvi krug je tehnički zahtjevniji. Počinje dolinom Bregančice uz samu granicu sa Slovenijom nakon čega slijedi uspon na Žumberak, a zatim spust do prve kontrolne točke u Sošice, najveće mjesto Žumberka. Nastavlja se spustom do Kostanjevca nakon čega slijedi najzahtjevniji dio oko 20 km podno Plešivice s brojnim kraćim usponima koji završavaju na kontrolnoj točki 2 i prijevoju na Plešivici. Slijedi dionica do Slanog Dola gdje će za sve Randonneure biti pripremljen ručak u restoranu Gogo. Nakon Slanog Dola kreće se prema Bregani i startu drugog kruga koji se prvim dijelom ponavlja s trasom prvog kruga. Drugi krug je ipak lakši s manje visinaca. Nakon uspona na Žumberak slijedi spust preko Krašića na Staru karlovačku cestu, pa kroz Jasterbarsko prema Samoboru i cilju u Bregani.

Osim breveta od 200 km bit će organiziran i jedan krug za rekreativce gdje će svaki biciklist rekreativac na sjecištima krugova moći odabrati svoj pravac ovisno koliko dugo i teško želi voziti. Krug za rekreativce je u dužini 100 ± km, ovisno o odabiru pravca.

Prijave

Startna pristojba iznosi 70 kn. Po uspješno završenom brevetu možete dodatno naručiti komemorativnu medalju za 70 kn. Prijaviti se možete do 28.04.2016u 23:59. U prijavi navedite Vaše ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo dobiti za vrijeme breveta, te da li želite voziti brevet ili rekreativnu vožnju (1 krug) – prijavite se ovdje ( (tomislav.barbic1@gmail.com) tomislav.barbic1 (at) gmail (dot) com). Startna pristojba plaća se samo za brevet.

Informacije

  • Plan puta BRM 200 km Bregana 2016 – Žumberak²
  • Karta BRM 200 km Bregana 2016 – Žumberak²
  • GPX datoteke BRM 200 km Bregana 2016 – Žumberak²
  • Na startu prilikom registracije svaki sudionik dobit će plan puta, kartu i breveto karton, a treba potpisati Izjavu BRM 200 km Bregana 2016 – Žumberak²
Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.