BRM 200 km 4 mosta – Zadar 2018 – Najava

Start breveta 4 mosta je u subotu 14.04.2018. u Zadru, ispred hotela Porto u 8:00 sati. Nakon odvoženih 216 kilometara nalazimo se na istom mjestu.

Trasa je jednaka prošlogodišnjem izdanju. Nakon starta ispred hotela Porto krećemo na lagano zagrijavanje Jadranskom magistralom koja nas vodi obalom prema mostu u mjestu Tisno koji povezuje otok Murter s kopnom, na kojemu se ujedno nalazi i prva kontrolna točka na kojoj ćete se slikati i sami upisati vrijeme dolaska u vaš breveto karton. Ako prilikom dolaska u Tisno naletite na most koji gleda u nebo nedajte se zbuniti, most se diže u 9:00, a spušta u 9:30 i za slikanje nije potrebno prijeći na drugu stranu.

Nakon slikanja okrećemo se i prolazimo kroz mjesta Tribunj i Vodice, prelazimo Šibenski most i nekoliko kilometara kasnije skrećemo prema Šibeniku do druge kontrolne točke koja se nalazi u Iljadica-Rapo bike centru.

Napuštajući Šibenik na putu prema Skradinu dolazimo i do prvog kraćeg uspona i odmah nakon toga spuštamo se u Skradin, odnosno na treću kontrolnu točku, Skradinski most, na kojemu se opet treba slikati i upisati vrijeme dolaska u karton.

Iz Skradina prema Benkovcu vodi nas vijugava cesta koja se lagano penje sve do Bribirskih mostina. Sam kraj je slabije naseljen, ali ništa manje lijep i zanimljiv od ostatka rute. Prolazimo Kroz Benkovac, i dolazimo do Zemunika doljnjeg, gdje skrećemo desno i zaobilazimo Zadar na putu prema Ninu. Nakon Nina slijedi četvrta kontrolna točka Virski most, na kojem se zadnji puta slikamo i upisujemo vrijeme u karton. Od Virskog mosta krećemo natrag kroz Privlaku, nakon koje se uključujemo na biciklističku stazu koja nas vodi sve do Zadra. U hotelu Porto nas očekuje večera i lijepo druženje, upoznavanje s novim kolegama i prepričavanja neto završenog breveta.

Nadamo se da će nam vrijeme biti naklonjeno i da će nas malo maziti. Bure bi trebale ostati u ožujku, a dan je već debelo uznapredovao, pa sporiji randonneuri neće trebati paliti svjetla. Sama ruta je cijelim putem ravna s manjim Usponima oko Šibenika i Skradina.

U hotelu Porto su nam osim večere ponudili i smještaj po povoljnijim cijenama. Više informacija o smještaju možete naći na web stranicama hotela: http://www.hotel-porto.hr

U koliko se za isti odlučite prilikom rezervacije napomenite da dolazite na breveto.

Brevet je ograničen na 13 sati i 30 min, pa ćemo u hotelu Porto dežurati do 21:30.

Uz tehnički ispravan bicikl, obavezna je kaciga, reflektirajući prsluk, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje i rezervna zračnica.

Informacije

Prijave

Startna pristojba iznosi 70 kuna. Po uspješnom završetku breveta možete naručiti komemorativnu medalju (70 kuna). Prijaviti se, i po potrebi odjaviti, možete do četvrtka, 12.04.2018., u ponoć. U prijavi navedite vaše ime i prezime, poštansku adresu, godinu rođenja, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo kontaktirati tijekom breveta. Prijaviti se možete na: (novembre123@gmail.com) novembre123 (at) gmail (dot) com

Listu trenutno prijavljenih možete pogledati na: https://goo.gl/M8UkZt

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.