BRM 200 km i BRM 300 km Slavonski Brod – Inati se Slavonijo

3.5.2018 Dostupne su ispravljene gpx datoteke i karte obiju trasa

Drage randonerke i randoneri,

vrijeme je da se ponovo provozamo po istočnoj Slavoniji, na krilima proljetnog povjetarca i sicevima naših bicikala. Proljetno izdanje breveta “Inati se Slavonijo” je ponovo tu, nakon što smo lani preskočili (ipak je ovo ekskluziva :)). Unatoč tome, ravnica je još uvijek tu, spremna ponuditi malo drugačiji doživljaj od inače brdovitih breveta – pogodna za početnike, ali i one koji žele “stisnuti na ravnom”. Ukupno jedno brdo na putu, ostatak polja dokle pogled seže (uz napomenu da ruta strogo slijedi ceste, nije preporučeno, a ni dozvoljeno po poljima bauljati).

Da ne odugovlačimo previše, podsjetnik na samu rutu: starta se s glavnog trga u Slavonskom Brodu u 8 sati, putem prema Požegi. Par humpsera po putu i ne bi trebalo proći dugo do kontrolne na benzinskoj postaji Petrol. Odatle nastavljamo put Kutjeva i famoznog brda – valja se popeti na 600 m visoki prijevoj Papuk, gdje će biti druga kontrolna točka.

Nakon spusta nastavlja se putem prema Našicama, gdje je predviđen ručak u restoranu ‘The Bricks Pub and restaurant’. Svakako bi preporučili da stanete tamo, odmorite i napunite rezervare za dalje (za 200km randonere to je tocno polovica puta, za 300 – odradili ste prvu trecinu i definitivno mozete malo odmorit). Nakon ručka put vodi dalje do Đakova, gdje je treća kontrolna točka, ponovno kod naših prijatelja iz Petrola.

Đakovo je ujedno i mjesto rastanka – ne brinite ništa dramatično, samo što 300ka nastavlja istočno prema Osijeku, dok 200ka slijedi precac do Samca. Vozači na 300 km idu okolo: prvo do Osijeka gdje je ponovo kotrolna točka (na slikanje – ovaj puta slikate se sa simbolom Domovinskog rata, crvenim fićom). Put dalje vodi do Vukovara i pete kontrolne točke, na benzinskoj postaji Crodux. Odatle se vraćamo nazad prema Slavonskom Šamcu.

U Šamcu je kontrolna točka u caffe baru ‘Napoleon’, gdje se također možete počastiti besplatnim pićem. Nakon štambiljanja i dogovora oko strategije za zadnji dio rute (osnovica koje bi trebala biti savjesna i sigurna vožnja, kao uostalom i tokom čitavog breveta), ravnica vodi do cilja u Slavonskom Brodu, na istom mjestu s kojeg smo i krenuli.

Kao i prethodni puta, valja reći da je zapravo 300 km – “srce Slavonije”, “glavna” ruta i definitivno bi potaknuo sve da razmisle o istoj prije nego odaberu 200 km. Naravno, ako ste radije za kraću varijantu, nema nikakvih problema i bit će nam i više nego drago da nam se pridružite.

Na kraju, administrativne obavijesti:

Vrijeme predviđeno za kraći breveto je 13 i pol sati, a duži 20 sati –  na cilju vas čekamo do 21:30 odnosno u nedjelju do 4:00 ujutro. Podjela pripadajuće dokumentacije i potpisivanje izjava bit će na glavnom trgu u Slavonskom Brodu, kod fontane. Dođite ranije tako da možemo startati na vrijeme (koje počinje teći od 8 sati ujutro).

Za sudjelovanje na brevetu potrebno je imati ispravan bicikl, reflektirajuće trake ili prsluk za vožnju noću, prednje bijelo i stražnje crveno svjetlo. Preporučljivo je imati rezervnu gumu i zračnicu, pumpu i alat. Obavezno je nošenje kacige.

  • Plan puta BRM 200 km Slavonski Brod – Inati se Slavonijo
  • Karta BRM 200 km Slavonski Brod – Inati se Slavonijo
  • gpx datoteke BRM 200 km Slavonski Brod – Inati se Slavonijo
  • Izjava
  • Plan puta BRM 300 km Slavonski Brod – Inati se Slavonijo
  • Karta BRM 300 km Slavonski Brod – Inati se Slavonijo
  • gpx datoteke BRM 300 km Slavonski Brod – Inati se Slavonijo
  • Izjava

Prijaviti se možete do petka, 04.05.2018., u ponoć na (mijo.tvrdojevic@gmail.com) mijo.tvrdojevic (at) gmail (dot) com. U slučaju da se predomislite, molimo da otkažete porukom na isti mail. Cijena startnine je 70 kn, a na završetku breveta možete naručiti medalju – također po 70 kn.

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.