BRM 200 km Otočac – Najava

Zato jer ste vi tô tražili!

Već drugu sezonu slušam čeznutljive izjave koje govore kako bi neki htjeli ići voziti breveto iz Otočca. Po prilici tako dugo stoji „u ladici“ trasa kojom ćete, KONAČNO, u subotu 30. svibnja u 8:00 sati krenuti i završiti kružnu stazu koja kreće iz Otočca.

Kako obično biva, iz mog randonneurskog laboratorija mora izaći nešto novoga inače to ne bi bilo tô. Vidjet ćete terasu Bistroa “Ribič”, Gacku i njena „vrila“ no Velebitski usponi će vam biti uskraćeni, a ponuđeni oni po Maloj Kapeli.

Trasu neću opisivati. Bilo bi mi drago da dođete i obiđete ju biciklom. Pripremite se tako da dobro pogledate kartu i pročitate putnu knjigu. Ono što posebno karakterizira ovu rutu je puno uskih asfaltiranih cesta po selima koja nisu smještena na glavnim cestama. Stoga ćete morati biti oprezni da vam iza zavoja nisu na putu poljoprivredni strojevi, domaće ili divlje životinje.

Detaljne informacije o kontrolnim točkama i naputke dobit ćete prije polaska.

Po povratku slijedi, kome ručak, kome večera, pivo, lovačke priče… na terasi Bistroa “Ribič”.

Vremensko ograničenje je subota, 30. svibnja u 21:30.

Uz tehnički ispravan bicikl, obavezna je kaciga, te reflektirajući prsluk, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo za noćni dio vožnje kao i za vožnju u uvjetima loše vidljivosti. Toplo se preporučuju još mobitel, identifikacijski dokumenti, liječnička knjižica, koji novčić, priručni alat, pumpa, pribor za krpanje i rezervna zračnica.

Prijave

Startna pristojba iznosi 110 HRK. Po uspješno završenom brevetu možete dodatno naručiti komemorativnu medalju za 70 HRK. Prijaviti se možete do 28. svibnja do 23:59. U prijavi navedite vaše ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo dobiti za vrijeme nastupa. Prijavite se (ovdje.) sibabic (at) gmail (dot) com

Informacije

Unaprijed vam zahvaljujem,
Siniša Babić

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.