BRM 200 km Zagreb 2020 – Najava

Prošlogodišnje vrlo loše vrijemeomelo je planove mnogih za start na brevetu Zagreb, pa smo odlučili trasirati po logici sličnu, ali u stvarnosti ipak različitu rutu. Prošlogodišnji veterani se neće dosađivati, a novi tek trebaju otkriti čari breveta koji počinje usponom na Sljeme.

Startamo s Jaruna, iz poznatog kontejnera BK Dinamo, i nakon kraće vožnje kroz grad krećemo uzbrdo. Vjerojatno nema ozbiljnijeg zagrebačkog biciklista koji nije patio na tom lijepom usponu, pogotovo jer je mnogima to bilo i prvi duže penjanje biciklom u životu. Mnogima je sljemenskih 10 km uzbrdo postalo i poligon za odmjeravanje snaga (prvi put zabilježeno 1904-e!), tako da ćemo prvo naglasiti da brevet nije utrka, a onda zažmiriti na sve koji na to nakratko zaborave. Kontrolna točka je na kraju uspona, tzv. Cenera, na križanju prema Zagorju, gdje ćemo vas čekati da ovjerimo kartone i podijelimo osvježenje.

Nakon dugog spusta slijedi ravniji dio prema Krapini, i kontrolna točka (KT2) u mjestu Trški vrh iznad Krapine. Ljubitelji zagorskih brega će na ovom dijelu doći na svoje, a ako se pregrijete osvježenje čeka u debeloj hladovini i izvoru kod mjesta Lobor na sljedećoj kontrolnoj točki (KT3). Nakon Lobora put vas vodi prema Mariji Bistrici i usponu na Laz Bistrički. Tu imate priliku za uživanje u divnom krajoliku i pogledima s uzvišenih mjesta prije spuštanja prema Zagrebu i probijanju kroz Sesvete prema Domovinskom mostu i pitomoj dionici prema Mraclinu (KT4). Zadnji kilometri su možda i najljepši jer se prolazi kroz Vukomeričke Gorice, uz blage uspone i spusteve, uske ceste i malo prometa. U mjestu Šiljakovina čeka i kratka makadamska dionica (oko 1 km), ovaj put provjereno izvrsne kvalitete, tako da nagazite bez straha i zamislite da ste u Toscani, na mitskoj L’Eroici. Zadnja kontrolna točka nalazi se u mjestu Brebernica (KT5), nakon koje slijedi 20-ak ugodnih i ravnih kilometara kroz šume i sela do cilja na Jarunu.

Uz tehnički ispravan bicikl, obavezna je kaciga, reflektirajući prsluk, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje i rezervna zračnica.

Informacije

Na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, te mora potpisati Izjavu.

Prijave

Startna pristojba iznosi 100 kuna. Po uspješnom završetku breveta možete naručiti komemorativnu medalju (70 kuna). Prijaviti se možete putem obrasca ili (e-mailom) nikola.kukech (at) gmail (dot) com. U prijavi navedite vaše ime i prezime, poštansku adresu, godinu rođenja, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo kontaktirati tijekom breveta.

Prijaviti se, i po potrebi odjaviti, možete do četvrtka, 18. 6. 2019. Vidimo se na startu!

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.