Najava BRM 200 km Bregana – Žumberak² 2020

25-09-2020 Novi plan puta i GPX datoteka

U subotu 26.9.2020. na rasporedu je peti po redu, i prvi put u jesenskom terminu, brevet Žumberak². Dakle ove godine upoznajemo nove boje Žumberka.

Start breveta je u 8:00 sati s iste adrese kao i prošle godine – Mala Jazbina 70, Bregana, u ugodnoj domaćinskoj atmosferi. U goste nam dolaze i jedina dvojica Hrvata koja su daleke 2008. godine biciklom dopedalirali do Pekinga. S njima se možete družiti prije i poslije brevete, ili za vrijeme ručka između dva kruga breveta. Kasnije sam i sam imao tu sreću i zadovoljstvo putovati s njima na OI u London i Soči.

U planu je bila neka drugačija ruta koja je uključival i prolazak kroz Sloveniju, ali zbog situacije u kojoj se nalazimo to nije bilo moguće. Zato će se voziti kao i prošle godine.

Tradicionalnoza ovaj brevet i ove godine voze se dva kruga po Žumberku i okolici. Nakon starta, kratkog spusta i laganih uvodnih 10 km slijedi uspon prema Žumberačkom gorju, te brežuljkastim dijelom gorja dolazimo do prve kontrolne točke u Sošicama. Nakon Sošica spuštamo se kroz Krašić do Stare karlovačke i Jastrebarskog, nakon čega slijedi novi uspon prema vinorodnoj Plešivici te kontrolne točke 2 u Poljanicama. Na kontrolnoj točki 3, koja je ujedno start i cilj, predviđena je okrijepa za sve brevetaše.

Drugi krug je dosta sličan prvome, ipak nešto kraći. Kontrolna točka 4 je u mjestu Stojdraga nakon prvog dužeg uspona u drugom krugu. S najviše točke rute u drugom krugu ne idemo prema Sošicama nego direktan u Jastrebarsko na kontrolnu točku 4, te prema završetku breveta idemo ravničarskim dijelom s blagim usponima.

Sam brevet je dosta brdovit, uostalom kako i diktira krajolik Žumberačke Gore. Ali isplati se voziti zbog prekrasne prirode koja ga okružuje i zato se nadam da se vidimo u što većem broju.

Za sudjelovanje na brevetu potrebno je imati ispravan bicikl, reflektirajuće trake ili prsluk za vožnju noću, svjetla na biciklu. Preporučljivo je imati rezervnu gumu i zračnicu, pumpu i alat. Obavezno je nošenje kacige.

Prijave

Startna pristojba iznosi 100 kn. Po uspješno završenom brevetu možete dodatno naručiti komemorativnu medalju za 70 kn. Prijaviti se možete do 24.9.2020. do 24:00. U prijavi navedite Vaše ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo dobiti za vrijeme breveta. Tko je u mogućnosti neka na start donese popunjenu i potpisanu Izjavu. Prijavite se na e-mail (tomislav.barbic1@gmail.com) tomislav.barbic1 (at) gmail (dot) com .

Informacije

  • Plan puta BRM 200 km Bregana – Žumberak2
  • Karta BRM 200 km Bregana – Žumberak2
  • gpx datoteke BRM 200 km Bregana – Žumberak2
  • Izjava (koju svaki sudionik prilikom registracije mora potpisati)

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.