Najava BRM 200 km Varaždin

Poštovani kolege biciklisti,
Nakon uspješno organiziranih i dobro posjećenih cestovnih utrka Tour de Kaj proteklih
godina, BBK ASI je odlučio produžiti stazu Tour de Kaja, zaviriti malo u Krapinsko-zagorsku županiju, te organizirati brevet dužine 200 km (službeno BRM 200 km Varaždin).
Start BRM 200 km Varaždin bit će 24. 4. 2021. u 8 sati u Staroj vagi (Trg Matije Gupca 61,
Varaždin). Prvi dio breveta prati stazu Tour de Kaja: iz Stare vage vozimo prema Turčinu,
penjemo se i spuštamo u Varaždinske Toplice, vozimo preko Ljubešćice do Možđenca,
penjemo „Kipišće“, spuštamo se u Sudovec gdje skrećemo u smjeru Brezničkog Huma. Na 41. kilometru bit će prva „živa“ kontrolka kod pilane u Kračevcu (brdski cilj s Tour de Kaja).
Vozimo do Viničkog nakon kojeg skrećemo prema Brezničkom Humu. Nakon Brezničkog Huma skrećemo prema Podrutama, penjemo „Belu“ s kontra strane, spuštamo se u Belu i preko Margečana i Ivanečke Željeznice penjemo do Prigorca i izvora Žgano Vino (76. kilometar) gdje je druga kontrolna točka na kojoj treba okinuti selfie pred izvorom. Spuštamo se u Ivanec i preko Lepoglava i Bednje vozimo do Trakošćana (101. kilometar) koji je treća kontrolna točki i gdje također treba okinuti selfie s dvorcem u pozadini. Tu se odvajamo od staze Tour de Kaja i put nas dalje vodi preko Macelja Gornjeg i Đurmanca do Krapine.
Penjemo strmi uspon na Trški Vrh gdje dolazeći do zraka nakon penjanja treba okinuti selfie pred crkvom M. B. Jeruzalemske (125. km, četvrta kontrolka). Nastavljamo za Radoboj, Mihovljan, Mače, Zlatar, Zlatar Bistricu do pete kontrolke u Mariji Bistrici (158. kilometar) gdje opet treba okinuti selfie na trgu pred crkvom. Penjemo na Vinski Vrh, spuštamo se u Konjšćinu, pa preko Budinšćine, Podruta (kroz Podrute smo već prošli na 55. Km, ali u suprotnom smjeru) dolazimo do Novog Marofa u kojem skrećemo prema Remetincu, pa preko Podevčeva do Beletinca gdje na izlasku iz sela prije uspona na „Iliju“ (202. km) lupamo selfie pred raspelom (šesta kontrolka), nastavljamo za Svetog Iliju, pa preko Turčina vozimo za Varaždin prema cilju u Staroj vagi. Ukupna dužina breveta je 215 km s 2450m penjanja.

Informacije

Mjesta kontrolnih točaka:

KT1 Kračevec: https://tinyurl.com/4ukp7c9b
KT2 Žgano vino: https://tinyurl.com/j3u6kea6
KT3 Trakošćan: https://tinyurl.com/wttzcrkm
KT4 Trški Vrh: https://tinyurl.com/mc4am2rm
KT5 Marija Bistrica: https://tinyurl.com/5fb5y7v2
KT6 Beletinec: https://tinyurl.com/k6hxym9e

– Plan puta BRM 200 km Varaždin: https://tinyurl.com/u567kpp8
– Karta BRM 200 km Varaždin: https://tinyurl.com/cfdhmxkw
– GPX datoteka BRM 200 km Varaždin: https://tinyurl.com/5fxfj2fv
– Ruta BRM 200 km Varaždin: https://tinyurl.com/4thdf6y7
– Izjava koju će trebati potpisati na startu: https://tinyurl.com/c523a6z5

Uz tehnički ispravan bicikl, obavezna je kaciga, za noćnu vožnju ili u uvjetima smanjene vidljivosti reflektirajući prsluk ili trake, prednje bijelo i stražnje crveno svjetlo. Svaki sudionik obvezan je uz sebe imati napunjen mobitel s brojem iz prijave na koji treba biti dostupan za vrijeme breveta. Od dodatne opreme preporučuje se sa sobom ponijeti priručni alat, pumpu, pribor za krpanje i rezervnu zračnicu.

Odustajanja obavezno javiti na broj s plana puta!

Na startu, odnosno cilju, kao i na kontrolnim točkama svi sudionici su dužni pridržavati se propisanih epidemioloških mjera. Na startu je potrebno osim registracije ispuniti i Epidemiološki upitnik.

Prijave

Startna pristojba iznosi 100 kuna. Po uspješnom završetku breveta možete naručiti komemorativnu medalju (70 kuna).

Startnu pristojbu je moguće osim na dan breveta na prijavama uplatiti i prije na dolje navedeni račun kako bi se izbjegle gužve na prijavama (dokaz o uplati poslati na (bbkasi@gmail.com) bbkasi (at) gmail (dot) com)

Podaci za uplatu startne pristojbe:

Uplatitelj: IME I PREZIME SUDIONIKA

Primatelj: BBK ASI Varaždin, Vukovarska 1, 42000 Varaždin

Svrha: IME I PREZIME sudionika BRM 200

IBAN: HR2923600001101786764

Prijave su otvorene do 22. 4. 2021. godine u 23 : 59 sati. Na dan breveta na mjestu starta (Stara vaga, Trg Matije Gupca 61, Varaždin) uplatu startne pristojbe, podizanje breveto kartona, plana puta, karte i potpisivanje izjave možete obaviti od 7 sati. 

Prijave: https://forms.gle/wRLrUUH3jdfWMweY7

Za sva dodatna pitanja i upite slobodno nas kontaktirajte:

Mob: 099 689 4827

Mail: (bbkasi@gmail.com) bbkasi (at) gmail (dot) com

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.