BRM 200 km Čigoč – Posavskim cestama i putinama – Najava

Popis prijavljenih

Ovo je nastalo iz ideje o kojoj smo Kornél i ja razgovarali prije šest godina.
Ovo je skicirano prije deset mjeseci.
Ovdje će Marijan Klujber moći natjerati svog Introverta u galop, a da ne spali gume.
Ovdje će Basso Palta Maje Marukić i TCX Giant Siniše Štambuka cviljeti od muke. Njihovi kvadricepsi također kada budu savladavali zapreke od sasušenog blata.
Ovdje će Zdenko Grgurić dobiti priliku da konačno otkoči prednju suspenziju na svom Giantu.
Premda nema osobitih uspona ova vožnja je samo na izgled lagana.
Dođite i uživajte u proljetnom zelenilu te u ultra-maratonskoj biciklističkoj vožnji otvorenim prostorima o čijem postojanjima niste ni sanjali.
Obiđite kraljevstva barskih ptica, žaba, kukaca, divljih svinja, jelenske i srneće divljači. Lisice i kojoti nisu isključeni.
Dotaknite krave i konje koji pasu na travnjacima bez ograda ili svinje koje traže slatkovodne školjke u močvarnim rukavcima.
Čeka vas ruta duga 211 km, a više od 90 km na podlozi nema asfalta. Prašit ćete po bijeloj cesti, zemlji ili prskati blato unaokolo i po onima iza vas, vozit ćete više kilometara po travi… moguć je i pijesak.
Savu, osim skelom, prijeći ćete i mostom. Preko Lonje ćete mostom jednom, preko Struga dva puta, preko Sunje tri puta, a taknut ćete se i rijeke Une.
Ovo je prvi off road brevet maraton u organizaciji Randonneurs Croatie u povijesti.
Vrijede sva pravila kao u klasičnoj brevet vožnji osim što vam cestovni bicikli s gumama 700 x 28 neće biti na pomoći. Gravel, brdski i cross bicikli će vam omogućiti da do cilja stignete na vrijeme.
A na cilju, kao i uvijek, slijedi narodno veselje!

Pozdrav svima i dijelim vam nekoliko bitnih napomena u manje senzacionalističkom tonu…

  • Start i cilj su u dvorištu turističkog objekta Tradicije Čigoč, Čigoč 7a. Vlasnici i njihovo osoblje će se pobrinuti da na put ne krenete bez kave, čaja, kojeg kolačića… i da se na cilju okrijepite ukusnom hranom. Kod njih smo gosti već treći puta.
  • Molio bih vas da proučite kartu i roadbook bez obzira što imate navigacijski uređaj. Oni koji koriste mobitel za navigaciju mogli bi povremeno imati slab signal.
  • Po mogućnosti, ponesite olovku kako bi mogli sami na kontroli upisati vrijeme u karton. Selfie s kontrola, šaljite, molim vas, odmah na +385 98 97 00 057. WhatsApp, Viber i Messenger također dolaze u obzir.
  • Na 54. kilometru, u selu Donja Letina, ukoliko zbog manje padalina vodostaj Save bude nizak, slobodno siđite sa zadane staze, do pješčanog spruda koji će vam se nalaziti stotinjak metara u lijevo. To je nešto što niste imali prilike često vidjeti…
  • U Sunji na 62. km na ulazu u ulicu Brezje je znak sa zabranom prolaza za sva vozila osim za stanovnike. Prođite biciklima no pazite na druge sudionike u prometu. Ukoliko dođe do udesa, odgovornost bi mogla biti vaša jer ste gosti.
  • Na 88. kilometru u selu Ivanjski Bok, kada skrenete na makadam, naići ćete na velika metalna vrata. Ukoliko su zatvorena i ne mogu se otvoriti vratite se do skretanja u Strmenu gdje ste na 84. kilometru skrenuli lijevo te skrenite lijevo, kao… išli ste tu ravno, i nakon 2 km ćete stići do mosta preko rječice Sunje i biti ćete ponovo na trasi. Ako budete mogli otvoriti vrata, otvorite ih i obvezno nakon prolaska ih zatvorite.
  • 199 km nije kontrolna točka no dužni ste voziti prema zadanoj trasi te nemojte NE spustiti se do samog ušća Lonje u Savu.
  • Zbog higijensko-epidemioloških mjera ne morate ući u trgovine na KT1 Hrastelnica i KT5 Piljenice. Nije da ne smijete… Selfie ispred dućana će biti valjani dokaz o prolasku.
  • Iskoristite, eventualno, čekanje skele i vožnju na njoj za popiti i pojesti nešto. Skelu ste dužni platiti, 5 kn po biciklistu.
  • Ne ostavljajte ikakvo smeće za sobom igdje! Poslije vašeg prolaska smije ostati samo trag kotača u prašini i eventualno vlažna lokva zbog vaših fizioloških potreba.
  • Brevet maraton nije utrka. Nema nagrade za prvo pristigle i nema zluradosti za one koji budu došli na kraju. Stoga, uživajte u vožnji i krajoliku. To su osnovne teme ovog maratona.
  • Ostavljanje smeća, skraćivanje staze i nepoštivanje prometnih propisa (Izuzev onog spomenutog za ulicu Brezje u Sunji… ) će biti kažnjivi. Trasu je lako skratiti na više mjesta no nije poanta nastupa na ovoj vožnji izvoziti što manje nego vidjeti što više.
  • Vjerujem da će podjela putnih kartona i dokumentacije krenuti od 7:00 sati 15. svibnja i moći ćete odmah na vožnju kako se ne bi previše skupljali prilikom starta. Službeni početak vožnje je uobičajeni, od 8:00 do 9:00.
  • Na cilju vas očekuje kuhani obrok sa salatom i desertom.

Vremensko ograničenje je subota, 15. svibnja u 21:30.
Uz tehnički ispravan gravel, brdski ili cross bicikl, obavezni dijelovi opreme su kaciga, te reflektirajući prsluk, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo za noćni dio vožnje kao i za vožnju u uvjetima loše vidljivosti. Toplo se preporučuju još mobitel, identifikacijski dokumenti, liječnička iskaznica, koji novčić za skelara koji nije na rijeci Styx, priručni alat, pumpa, pribor za krpanje guma i rezervna zračnica.

Informacije

Prijave
Startna pristojba iznosi 110 HRK. Po uspješno završenom brevetu možete dodatno naručiti komemorativnu medalju za 70 HRK. Prijaviti se možete do 13. svibnja do 23:59. U prijavi navedite vaše ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo dobiti za vrijeme nastupa. Prijavite se (ovdje) sibabic (at) gmail (dot) com.

Cheers!
Siniša

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.