BRM 400 km Sveta Nedjelja – Ukleti randonneur – Najava

Legendu o Ukletom Holandezu ste, vjerujem, čuli. Nizozemski brod iz 17. stoljeća se našao u nevolji od koje kletve i zapomaganja nisu bile od pomoći i od tada tâ olupina besciljno luta Atlantskim oceanom i drugim brodovima donosi nesreću.

Postoje neke trase u hrvatskih randonneura koje mnogi nisu završili. Npr. trasa prilično slična ovoj odnijela je mnoge posustale žrtve ukletih randonneura. U dva navrata startalo je deset biciklističkih maratonaca, a završila su samo trojca. Velik broj ih se prijavilo no na start nisu ni stigli. Nestali su u noći…

Vrijeme je da nešto promijenimo i maknemo prokletstvo.

Ruta Sveta Nedelja – Jastrebarsko – Karlovac – Vrbovsko – Ravna Gora – Mrkopalj – Fužine – Plase – Hreljin – Grižane – Novi Vinodolski – Senj – Sveti Juraj – Krasno – Švica – Brinje – Josipdol – Duga Resa i povratak do Svete Nedelje u suprotnom smjeru, je duga 404 km i ima jedanaest i više puta visinskih metara. Sadrži dva segmenta koji nisu ikad korišteni za oficijelne brevet maratone u nâs.

Polazak je u subotu 29. svibnja u 10:00 s Trga Ante Starčevića u Svetoj Nedelji. Zašto 10:00? Zato da svi oni koji dolaze iz drugih dijelova Hrvatske ne moraju ustajati u 1 ili 2 ujutro kako bi stigli na start od 6:00.

Naravno taj vremenski pomak za jednu, moguće, dobru stvar povlači za sobom druge koje malo kompliciraju situaciju u vožnji, te manjak opskrbe što postavlja svojevrsni izazov.

Mnogima će problem nastati na potezu od Senja ili Svetog Jurja u unutrašnjost prema Dugoj Resi jer u noći neće se moći igdje opskrbiti. Stoga pazite, ako tamo stižete iza 22:00 sata,  da od Senja pa nadalje su vam bidoni puni tekućine i da imate nešto za prigristi. Od Senja do Modruša je 100 km puta s dva duga uspona bez sigurnih izvora vode. Prva benzinska postaja koja radi 24 sata dnevno je u Dugoj Resi. Izlazak sa staze i preskakanje ograde kod BP INA – Brinje Istok se preporučuje samo u krajnjoj nuždi.

Također treba biti pripravan za susrete s divljim životinjama u noćnoj vožnji, pa bi bilo zgodno imati pištaljku za javljanje medvjedima, srnama, jazavcima i kunama. te suzavac za raspuštene ovčarske pse.

Vremensko ograničenje je nedjelja, 30. svibnja u 13:00.

Uz tehnički ispravno vozilo koje smije biti pokretano samo snagom vašeg tijela, obavezni dijelovi opreme su kaciga, te reflektirajući prsluk, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo za noćni dio vožnje kao i za vožnju u uvjetima loše vidljivosti.

Gotovo obvezni i svakako praktični su mobitel, identifikacijski dokumenti, liječnička iskaznica, nešto gotovine, priručni alat, pumpa, pribor za krpanje guma i rezervna zračnica.

Informacije

  • Plan puta BRM 400 km Sveta Nedjelja – Ukleti randonneur
  • Karta BRM 400 km Sveta Nedjelja – Ukleti randonneur
  • gpx datoteke BRM 400 km Sveta Nedjelja – Ukleti randonneur
  • Na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, a obavezan je potpisati Izjavu

Prijave

Startna pristojba iznosi 110 HRK. Po uspješno završenom brevet maratonu možete dodatno naručiti komemorativnu medalju za 70 HRK. Prijaviti se možete do 27. svibnja do 23:59. U prijavi navedite vaše ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo dobiti za vrijeme nastupa. Prijavite se (ovdje.) sibabic (at) gmail (dot) com

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.