BRM 200 / 1000 km Karlovac – Najava

Ove godine SRK Pedala Laganini po prvi puta organizira breveto od 1000 km, a dok se on bude vozio startat će i breveto od 200 km:

  • BRM 200 km – start breveta je u subotu 28:08. u 8h, vremensko ograničenje je 13:30 sati, na cilj se mora doći do 21:30h.
  • BRM 1000 km – start breveta je u četvrtak 26:08. u 9h, vremensko ograničenje je 75:00 sati, na cilj se mora doći do nedjelje 29.08. u 12:00h. 

BREVETO 200 KM

Kao i prijašnjih godina, potrudili smo se da vožnju planiramo (koliko je to god moguće) po Karlovačkoj županiji, te Vas niti ove godine nećemo razočarati. Ove godine, trasa ide jednim dijelom „where no one has gone before“, te će Vas ista sigurno ugodno iznenaditi.

Start breveta 200 km je iz prostorija SRK Pedala Laganini u prostoru bivše vojarne „Luščić“ u subotu 28.08. u 8:00 sati. Za većinu biciklista koji dolaze automobilima iste mogu ostaviti na parkiralištu ispred doma Hrvatske vojske „Zrinski“ nasuprot prostorija kluba –  LOKACIJA.

Put breveta Vas vodi kroz naselje Gornje Mrzlo polje, Duga Resu i starom riječkom cestom kroz Jarče polje, Vukovu Goricu, Bosance, Severin na Kupi gdje Vas čeka i najizazovniji uspon na Nadvučnik iznad Vrbovskog. Ne morate se bojati prometa, jer je riječka cesta dosta rasterećena s obzirom da glavnina prometa ide autocestom tako da je idealna za bicikliranje.

U Vrbovskom u caffe baru „Galerija“ imati ćete prvu kontrolnu točku. Nakon ove kontrolne točke krećete cestom dalje prema Ogulinu preko Gomirja gdje Vas očekuje par uspona. Od Ogulina se vozi ravnicom prema Skradniku. Od Skradnika idete cestom preko Primišlja do Slunja. E sad, od Slunja slijedi nepoznat dio. Sa D1 na mjestu između mosta na Slunjčici i mosta na Korani kreće se desno prema naseljima Lađevac i Furjan sve do Bogovolje. U Bogovolji je KT2 gdje je potrebno napraviti FOTO ispred džamije koju ćete teško promašiti.

Od Bogovolje cesta Vas vodi uz samu bosansku granicu prema Kruškovači, Podcetin, Cetingrad, Pašin Potok i sve do Maljevca gdje bi bila KT3 u caffe baru Skala. Ako tko ne želi sjesti, dovoljno je obaviti i selfie ispred natpisa caffe bara.

Od Maljevca vodi Vas glavna cesta kroz Vojnić do D1 u Tušiloviću. Kako bi se izbjegla opasna vožnja po D1 ruta odmah nakon 300 metara skreće prema Donjem i Gornjem Velemeriću, Belaju i sve do Karlovca i nazad do prostorija SRK Pedala Laganini gdje Vas očekuje obrok, osvježenje i druženje. 

BREVETO 1000 KM

Start breveta 1000 km je u četvrtak 26.08. u 09:00h također iz prostorija SRK Pedala Laganini. Automobile možete parkirati na:  LOKACIJA.

Put breveta Vas vodi kroz naselja Belajske poljice, Tušilović sve do Vojnića. U Vojniću na benzinskoj postaji INA-e imati ćete prvu kontrolnu točku. Nakon ove kontrolne točke krećete cestom dalje prema Gvozdu, Glini, Petrinji i dolazite u Mošćenicu gdje se na benzinskoj pumpi PETROL-a nalazi druga kontrolna točka KT2. Nadalje od Mošćenice idete kroz Gornje Komarevo do Hrvatske Dubice gdje ćete imati KT3 „selfie“ kod crkve „Presvetog trojstva“ u Dubici. Poslije Dubice imate malo dulju rutu bez kontrolnih točaka… Dolinom rijeke Une sve do Jasenovca, pa dalje uz Savu kroz Novsku, Okučane, Novu Gradišku, Slavonski Brod, Županju sve do Gunje.

U Gunji, na benzinskoj postaji INA-e se nalazi KT4. Od Gunje put nas vodi kroz Vrbanju, Otok, Tovarnik do Iloka i već legendarnog hotela „Dunav“ gdje bi bila KT5. S obzirom da nije sigurno u koje doba dana će tko biti tamo, dovoljno je da napravite „selfie“.

Nakon te najistočnije točke put nazad nas vodi kroz Vukovar sve do Erduta gdje ćete opaliti „selife“ pored Erdutske tvrđe na Dunavu na KT6. Od Erduta se vozi do Aljmaša i dalje do Osijeka gdje skrećete u Baranju i preko Bilja i Kneževih vinograda dolazite u Batinu. U Batini je potrebno potražiti spomenik palim borcima Crvene armije gdje će biti KT7 na kojoj ćete opet imati „selfie“.

Nakon Batine slijedi opet dulji dio bez kontrolnih točaka. Preko Belog Manastira, Belišća, Donjeg Miholjca, Virovitice, Koprivnce, i Ludbrega dolazite do Varaždina. U Varaždinu trebate potražiti stari grad gdje ćete imati „selfie“ odnosno KT8. Od Varaždina preko Ivanca, Lepoglave, Zaprešića i Zagreba dolazite do Pisarovine i tu će biti KT9 na benzinskoj postaji INA-e. Dalje od Pisarovine idete ravnicom kroz sela uz Kupu sve do Karlovca i nazad do prostorija SRK Pedala Laganini.

Uz tehnički ispravan bicikl, na brevetima je obavezna kaciga, reflektirajući prsluk i ispravno osvjetljenje. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje guma.

EPIDEMIOLOŠKE MJERE

Sukladno situaciji u kojoj se nalazimo, ovaj breveto će se organizirati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera:

Svi sudionici su dužni prilikom boravka na startu, odnosno cilju i svim kontrolnim točkama koristiti maske za lice ili medicinske maske, te se suzdržati od bliskog kontakta.

Svaki sudionik mora popuniti i potpisati Epidemiološki upitnik – BRM 200, BRM 1000.

INFORMACIJE BRM 200 KM KARLOVAC

INFORMACIJE BRM 1000 KM KARLOVAC

Na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, a obavezan je potpisati Izjavu – BRM 200, BRM 1000.

PRIJAVE

Startna pristojba za BRM 200 km iznosi 100,00 kn, a za BRM 1000 km 50,00 kn. Po uspješnom završetku breveta možete naručiti komemorativnu medalju (70,00 kn).

Prijaviti se možete do srijede, 25.08.2021. do 20:00h. Prijavite se preko upitnika: LINK.

Ukoliko ste se prijavili, a ipak niste u mogućnosti doći na breveto molim Vas da se javite na mail: (dario.matanic@gmail.com) dario.matanic (at) gmail (dot) com

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.