BRM 200km Matija Kovačević – Najava

Poštovane kolegice i kolege biciklisti,

Pozivam vas u Međimurje na 2. memorijalni brevet za Matiju. Dođite ponovno u velikom broju, kao i prošle godine, da se družimo, sjećamo i podijelimo naše zajedničke trenutke s Matijom.

Ove godine uvodim i nekoliko novosti:

Iako (a možda bi bolje početi sa upravo J) brevet nije natjecanje, uvodim nagradu Lanterne Rouge, ali ne za prvog, nego za zadnjeg finishera. Ovu nagradu dobije osoba ili osobe koje stignu na cilj zadnje u limitu koji je na raspolaganju (13h 30 min). Zato, nemojte žuriti J

Ako vas zanima, više o Lanterne Rouge možete pročitati i ovdje:  https://tinyurl.com/bdf5pz59)

Ovaj brevet je i dio serije 200 km, 300 km, 400 km i 600 km za Matiju. Pozivam sve finishere istarske vjetrovite 300tke da dođu i odvoze i ovaj brevet kako bi ostali u igri za posebnu medalju koju će dobiti kada završe i preostala dva breveta u seriji (BRM 600 km Sveta Nedelja koji će se voziti 1. srpnja i BRM 400 km Požega koji je na rasporedu 24. rujna).

Trasa ostaje ista kao i prošle godine, te njezin opis, kao i kontrolne točke možete pronaći niže u tekstu. Kao i za svaki brevet od 200km, limit je 13 i pol sati. Vremena imate dovoljno da ne trebate žuriti. Ovaj brevet vozi se srcem.

Prijave

Startna pristojba iznosi 100 kuna. Prijaviti se možete ovdje: https://tinyurl.com/5t4wwhv6

Prijaviti, i po potrebi odjaviti (odjave na e-mail (ksenija.oletic@gmail.com) ksenija.oletic (at) gmail (dot) com), se možete do četvrtka, 23. lipnja 2022. do 23:59 sati.

Informacije

Na dan breveta na mjestu starta (https://tinyurl.com/7jdk3kx6) uplatu startne pristojbe, podizanje breveto kartona, plana puta, karte i potpisivanje izjave možete obaviti od 7 sati.

Kako bismo izbjegli gužve na startu, ukoliko ste iz Međimurja i/ili okolice, možete breveto kartone podići i dan ranije, u petak 24. lipnja od 17h do 19h na istom mjestu.

Po uspješnom završetku breveta možete naručiti komemorativnu medalju, personaliziranu s imenom breveta (70 kuna).

Uz tehnički ispravan bicikl, obavezna je kaciga, za noćnu vožnju ili u uvjetima smanjene vidljivosti reflektirajući prsluk ili trake, prednje bijelo i stražnje crveno svjetlo. Svaki sudionik obvezan je uz sebe imati napunjen mobitel s brojem iz prijave na koji treba biti dostupan za vrijeme breveta. Od dodatne opreme preporučuje se sa sobom ponijeti priručni alat, pumpu, pribor za krpanje i rezervnu zračnicu.

Odustajanja obavezno javiti na broj s plana puta!

Opis trase:

Startamo u Vinskoj kući Hažić kraj Toplica Sveti Martin, u subotu, 25.6. u 8:00h. Trasa nas najprije vodi preko međimurskih brega i dolina do Varaždina kojeg zaobilazimo i idemo do prvog kraćeg uspona i spusta do Varaždinskih Toplica. Od tamo nastavljamo prema Sudovcu, gdje nas čeka drugi ne prezahtjevni uspon. Skrećemo prema Kalniku, gdje slijedi uspon do najviše točke ovog breveta, Planinarskog doma Kalnik, koje je ujedno i naša 1.kontrolna točka. Zadnjih 100 metara uspona na Kalnik stisnite zube i po pedaliJ.

Nakon spusta, idemo do Križevaca do 2.kontrolne točke. Tu ćemo na benzinskoj ovjeriti kartone te se okrenuti, opet proći kroz centar i na izlasku iz Križevaca skrenuti prema Apatovcu. Slijedi nekoliko lijepih hupsera kroz šumu koja vodi do centra svijeta Ludbrega, ujedno i 3.kontrolne točke. Nastavljamo, sada po ravnici, do Donje Dubrave (KT4), gdje prelazimo Dravu i vraćamo prema Međimurju. I dalje peglamo ravnicu uz nasip Drave do Preloga, nastavljamo do Čakovca, prolazimo centar, a nakon izlaska iz Čakovca penjemo se na Mohokos, najviše zemljopisne točke u Međimurju. Ne brinite, nisu to Alpe, nego tek njegovi prvi obronci; mjesto gdje se Alpe susreću sa Panonskom ravnicom. Na vrhu Mohokosa je 5.kontrolna točka, foto kraj spomenika:

KT5-Mohokos

Nakon Mohokosa skrećemo desno, spuštamo se do Selnice, nastavljamo do Sv.Martina na Muri, gdje svakako ovjerite kartone na KT6 i krenite u kratki, ali slatki juriš na Dajalicu. Podsjećam, nije sramota gurati bicikl J

Uhvatite zraka i odmorite se kad se popnete na Dajalicu, a par stotina metara dalje je i zadnja KT7 – foto kraj kapelice Sv. Margarete, odakle nas samo još nekoliko km dijeli do cilja i uživanja u odličnoj hrani, još boljim vinima i sokovima te druženju s obitelji i prijateljima.

KT7-Kapela Sv. Margarete

Uz obavezne kontrolne točke predlažem da:

  • stanete u Varaždinskim Toplicama u slastičarni Nympha, must-stop za sve nas domaće bicikliste. Imaju odlične kolače koji će vam dati energiju za sljedeće uspone: https://tinyurl.com/yhyc5ec7
  • Kad prolazite kroz centar Križevaca, vidjet ćete nekoliko sladoledarnica, stanite i priuštite si sladoled. Onaj kolač iz Varaždinskih Toplice potrošili ste usponom na Sudovec i Kalnik. I ovo svakako nije dan za brojanje kalorija.
  • U Ludbregu je centar svijeta, priču o tome pročitajte ovdje: https://tinyurl.com/dztke9xb i slikajte se kraj koncentričnih krugova: https://tinyurl.com/buc8t3k3
  • Ne jurite, imate dovoljno vremena do limita. Stanite, uživajte u pogledima. Pogotovo u gornjem Međimurju, kad vozite po omiljenim mjestima Matije, sjetite se neke svoje zgode s njim, i podijelite ju s nama na cilju.

Vidimo se!

Ksenija Oletić

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.