BRM 200 km Benkovac noćni breveto – Najava

Pozivaju se svi koji izbjegavaju dnevne ljetne vrućine i ljubitelji gledanja zvijezda na četvrti noćni breveto. Vozilo se i vozit će se duži breveti po noći, ali noćni start i dolazak u zoru usred ljetnih vrućina zvuči osvježavajuće i treba ga isprobati.

Ruta je poznata s drugih breveta koji prolaze kroz Zadar i Benkovac, tako da navigacija ni po noći neće predstavljati problem. Od starta u Benkovcu do Šibenskog mosta (foto KT) vozi se po blagim nagibima i ravnoj cesti, idealnoj za aklimatizaciju na noćnu vožnju. Nakon obavljene kontrolne točke okrećemo se prema Zadru i nakon 100-tinjak kilometara Jadranske magistrale svladavamo krajnju sjeverozapadnu točku otoka Vira (2. KT). Trasa nas vodi dalje oko Vira, pa preko Nina i kroz zadarsko zaleđe najkraćim putem vraća u Benkovac. Najbrži će u cilj ući sa samim izlaskom Sunca, ali ni onima koji će opuštenije voziti neće biti prevruće. Doručak će na kraju dočekati sve.

Za noćnu vožnju, osim svjetala i reflektora, treba misliti i na otežanu opskrbu. U Zadru će se naći poneki otvoreni kafić ili benzinska stanica, ali na ostatku puta takvih mogućnosti vjerojatno neće biti. Dobro se naspavajte i vidimo se na startu u Benkovcu.

Breveto je ograničen na 13 sati i 30 min. Start je u 22:00 ispred Plodina, a čekat ćemo vas na istom mjestu sljedećeg dana do 11:30. Uz tehnički ispravan bicikl, obavezna je kaciga, reflektirajući prsluk, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo. Kako se radi o noćnom brevetu napominjemo sve sudionike da bez gore navedenih stvari neće moći startati. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje i rezervna zračnica. Za sve sudionike smo na cilju osigurali doručak.

Informacije

  • Plan puta BRM 200 km Benkovac noćni breveto 2022
  • Karta BRM 200 km Benkovac noćni breveto 2022
  • Gpx datoteke BRM 200 km Benkovac noćni breveto 2022
  • Na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, te mora potpisati Izjavu

Prijave

Startna pristojba iznosi 150 kuna. Po uspješnom završetku breveta možete naručiti komemorativnu medalju (70 kuna). Prijaviti se možete do četvrtka, 18. kolovoza, u ponoć. U prijavi navedite ime i prezime, poštansku adresu, godinu rođenja, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo kontaktirati za vrijeme breveta. Prijavite se (ovdje) novembre123 (at) gmail (dot) com.

Popis prijavljenih možete naći ovdje.

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.