NAJAVA: BRM 200 km Pisarovina

Cjenjeni randonneri, ”po domaćem” brevetaši!

U blizini glavnog grada Zagreba, smjestili su se slikoviti brežuljci pisarovinskog kraja protkani vijugavim tokom rijeke Kupe. Obilje slobodnog prostora privuklo je brojne Zagrepčane da baš ovdje izgrade svoje kuće za odmor. U subotu 15.10.2022. godine mjesto je domaćin BRM 200KM PISAROVINA pod organizacijom zagrebačkog biciklističkog kluba BK SLJEME.

Start i cilj breveta je na Trgu Stjepana Radića kod Turističke zajednice općine Pisarovina. Kraj koji unutar raskoši i raznolikosti oduševljava pitomošću. Brevet prolazi kroz predgrađe grada Karlovca i prve kontrolne točke KT1 koji se smjestio u srcu Hrvatske na sutoku 4 rijeke – Korane, Kupe, Mrežnice i Dobre. Duga tradicija vinogorja ove podregije ostavila je traga i na šarolikost osebujne ponude kvalitetnih i glasovitih vina Žumberačkog kraja. Iz Karlovačke županije i mjesta Gornje Pokupje ruta vodi kroz brojna mala sela preko Ribnika do druge kontrolne točke KT2 u Bubnjarački Brod – granično naselje na Kupi prema susjednoj Kranjskoj, odnosno Sloveniji. Samo naselje broji dvjestotinjak stanovnika.

Preko mjesta Kamanje ruta Vas vodi žilom kucavicom Karlovačke županije uz rijeku Kupu u grad Zrinskih i Frankopana, grad bez semafora. Pogodili ste to je Ozalj koji više od osam stoljeća ponosno stoji visoko uzdignut na klisuri. Uživajte još malo u trenucima i prirodi jer put nas vodi na Staru karlovačku cestu. Na pola puta između Zagreba i Karlovca ruta Vas ponovno vodi kroz popularan vinogradarski kraj i Jastrebarsko do treće kontrolne točke KT3 u Gornji Desinec. Točka je vezana za brojne biciklističke vožnje i Sljemenske treninge. Tu je sve i krenulo prije 10-tak godina. Preko Lučkog i Blata dolazimo do najjužnijeg dijela grada Zagreba u gradsku četvrt Botinec. Kroz naselje prolazi Ulica dr. Luje Naletilića. Ako Vam štogod zafali od djelova ili je potreban servis, u Botincu preporučamo popularni biciklistički servis kod gospodina Vladimira Fumića koji je na putu rute.

Nastavljamo u smjeru juga prema četvrtoj kontrolnoj točki KT4 u Hrašću Turopoljskom i mjestima Turopoljskog kraja. Turopolje se nalazi južno od Zagreba, omeđeno desnom obalom Save na sjeveroistoku, i Vukomeričkim goricama na jugozapadu. Vožnju nastavljamo pogledom na obližnju Veliku Goricu i mirnim cestama prema brežuljkastom krajoliku središnjeg dijela Vukomeričkih gorica, djelomično cestovnom biciklističkom Granfondo i MTB rutom 100 HUPSERA u organizaciji Sljemena. Kravarsko je peta kontrolna točka KT5. Preko puta ceste na malenom brežuljku nalazi se Crkva Uzvišenja 

  1. Križa. Simbol je stradanja tog kraja uslijed razornog petrinjskog potresa magnitude 6.2 stupnjeva koji zatresao je središnju Hrvatsku krajem prosinca 2020. godine. Kroz brojna mala sela i brežuljke Vukomeričkih gorica put dalje preko Hotnje vodi na krajnji južni dio Zagrebačke županije. Na lijevoj obali Kupe u trokutu između gradova Zagreba, Siska i Karlovca u Pokupsko. Sljedi poslastica, serija manjih i većih Hupsera. Za kraj, ruta prolazi paralelno uz most ‘Jamnička kiselica’ – najpoznatije naselje ovoga kraja. Vidimo se u cilju breveta na kontrolnoj točki KT6 u Pisarovini.

Osim ispravnog bicikla, obavezna je kaciga, te upotreba reflektirajuće trake ili prsluka, kao i prednjeg bijelog i stražnjeg crvenog svjetla. Na start je poželjno doći ranije zbog podjele breveto kartona. Nakon uspješno završenog breveta možete kupiti komemorativnu medalju, Vašu uspomenu na još jedno novo brevetaško poglavlje prekrasnim Pisarovinskim krajem.

Na cilju je dogovorena dostava iz Tihog Gaja, porcija čevapa ili pizza!

KONTROLNE TOČKE

KT1 – CAFFE BAR ŠTACIJA (ex. AM) (na 29,9 km rute)
Zagrebačka ul. 104, 47 000, Karlovac

KT2 – RESTORAN DORIS (na 60,1 km rute)
Bubnjarački Brod 4, 47 276 Žakanje

KT3 – CAFFE BAR MATIJA (na 104,6 km rute)
Ul. Ante Starčevića 43, 10 450 Gornji Desinec

KT4 – CAFFE BAR FLORIJAN (na 136,4 km)
Trg Jurja Muliha 7, 10 020 Hrašće Turopoljsko

KT5 – CAFFE BAR KRAVARSKO (na 160,8 km)
Trg Stjepana Radića 18, 10 413 Kravarsko

KT6 (CILJ) – PISAROVINA (na 202,0 km)
Trg Stjepana Radića, 10 451 Pisarovina 

PRIJAVE

Startna pristojba iznosi 140,00 kn. Medalju se može naručiti tek nakon uspješno završenog breveta – 70,00 kn. Prijaviti se možete do petka, 14.10.2022. do 23:00h navećer. U prijavi navedite ime i prezime, poštansku adresu, godinu rođenja, e-mail adresu i broj mobitela na koji Vas možemo kontaktirati za vrijeme breveta. Prijavu možete poslati preko službene kontakt forme na linku http://tiny.cc/brm200km-pis-prijave

START/CILJ

Start breveta je u subotu 15.10.2022. godine u 08.00h u PISAROVINI na adresi Trg Stjepana Radića, 10 451 Pisarovina. Na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, a obavezan je potpisati Izjavu. Medalju se može naručiti tek nakon uspješno završenog breveta.

INFORMACIJE

Plan puta
http://tiny.cc/brm200km-pis-plan-puta

Karta
http://tiny.cc/brm200km-pis-karta

Ruta
https://ridewithgps.com/routes/41158579

GPX datoteke – cijela ruta
http://tiny.cc/brm200km-pis-gpx

Izjava

http://tiny.cc/brm200km-pis-izjava

UPLATE

Naziv primatelja: BK Sljeme, 3.Vrbik br. 6, 10000 Zagreb
Broj računa primatelja: HR91 2402 0061 1006 4565 3
Opis plačanja: Ime Prezime – BRM 200 KM PISAROVINA
Iznos kotizacije: 140,00kn
Dodatna opcija komemorativna finišerska medalja: 70,00kn
Napomena: za plaćanje iz inozemstva koristi se SWIFT/BIC: ESBCHR22 (Erste Bank)

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.