BRM 200 km Benkovac zima 2022- Najava

Cestovna biciklistička sezona završava, kalendarski gledano, prilično rano. Malo otpalog lišća u Lombardiji najavljuje profesionalcima da je vrijeme za zimsku pauzu ili selidbu u dvoranu na pistu ili pak, na blatne i zasnježeneciklokros staze.

Randonneuri srećom nemaju tih problema. Topli sloj-dva više, poneka pauza za čaj, pouzdana svjetla zbog ranog mraka i blatobrani za zaštitu od kiše…i nema razloga da sezona prestane. U ovom slučaju, malo će pomoći i selidba u toplije krajeve, gdje će se voziti kasnojesenska benkovačka osmica.

Breveto počinje u subotu 5. studenog u 8:00 sati ispred trgovine Plodine u Benkovcu. Prvi dio rute randonere vodi uz Karinsko i Novigradsko more, posebno lijepom cestom uz samo Novigradsko more do Posedarja. Istim smjerom nastavljamo prema prvoj foto kontrolnoj točki, raskrižju Zadar-Pag-Ražanac, na kojem se lijevo odvajamo u smjeru Nina i Zadra. Dalje pratimo putokaze za Nin i Vrsi, te nakon malo više od 60 km od starta dosežemo najzapadniju točku breveta (most u Ninu) i završavamo prvi od četiri dijela “osmice”. Ugodnom i ravnom cestom koja vodi zaleđem Zadra i Ravnim kotarima s lakoćom ponovno stižemo u Benkovac, otkuda nastavljamo na drugi dio rute. Put dalje vodi prema Skradinu i NP Krka (KT na mostu u Skradinu), a potom u smjeru Šibenika i Šibenskog mosta. Most je ujedno i posljednja kontrolna točka, te slijedi još samo najkraćim putem i zadnji put doći u Benkovac i završiti breveto. Slobodno iskoristite dan (i dio noći), ali dođite prije krajnjeg roka (21:30) za ulazak u cilj. Na cilju ćemo sve sudionike dočekati s toplim obrokom.

Uz ispravan bicikl, obavezna je kaciga, reflektirajući prsluk ili trake, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje i rezervna zračnica.

Prijave

Startna pristojba iznosi 150 kuna. Po uspješnom završetku breveta možete naručiti komemorativnu medalju (70 kuna).

Prijaviti se, i po potrebi odjaviti, možete do srijede, 3.studenog u ponoć. U prijavi navedite vaše ime i prezime, poštansku adresu, godinu rođenja, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo kontaktirati tijekom breveta. Prijavite se ovdje.

Prijava na email: novembre123@gmail.com

Popis prijavljenih možete naći ovdje.

Informacije

  • Plan putaBRM 200 km Benkovac zima
  • KartaBRM 200 km Benkovac zima
  • gpx datotekeBRM 200 km Benkovac zima
  • na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, te mora potpisati Izjavu
Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.