Croatian Super Randonnee

Super Randonnee je posebna vrsta vožnje, dužine 600 km i s najmanje 10000 m penjanja. Super Randonnee nije breveto, već spada u kategoriju permanentnih vožnji. Permanentne vožnje nemaju fiksno određen datum i vrijeme starta, nego randonneuri sami određuju svoj termin starta. Super Randonnee se može voziti na dva načina: randonerski s vremenskim ograničenjem i turistički bez vremenskog ograničenja. Budući da je Super Randonnee vrlo zahtjevna vožnja, vremensko ograničenje je 60 sati. U turističkom načinu je potrebno odvoziti uzastopno najmanje 80 km dnevno, najviše sedam dana. Turistički način je odličan kao priprema za randonerski. Vremenski ograničen, randonerski način je jedan od zahtjeva za titulu Randonneur 10000.

Nakon registracije (potrebno je poslati email na: (randonneurs.croatie@gmail.com) randonneurs.croatie (at) gmail (dot) com, sa slijedećim podacima: ime i prezime, poštanska i email adresa, godina rođenja, broj mobitela na koji se randoner može kontaktirati tijekom vožnje, te odabrani način vožnje), svaki sudionik će dobiti Super Randonnee karton, kartu trase i Super Randonnee badge, koje mora imati tijekom cijele vožnje. Svi koji sudjeluju u randonneurskom načinu vožnje moraju krenuti od Super Randonnee kartonom predviđenog mjesta, dok u turističkom načinu sudionici mogu sami odrediti bilo koje mjesto iz kartona. Svi sudionici moraju biti osigurani. Voziti se može ili u solo ili u grupnoj varijanti. Maloljetni sudionici moraju imati dopuštenje roditelja. Registraciju je potrebno napraviti najmanje dva tjedna prije planiranog datuma starta. U randonneurskom načinu prilikom registracije treba odrediti vrijeme starta i istoga se pridržavati.

Koristiti se mogu bilo koje vrste bicikli ili tricikli, sve dok su pokretani isključivo ljudskim pogonom. Na cijeloj trasi osobna pratnja nije dozvoljena (niti na kontrolnim točkama) – svaki biciklist mora biti samodovoljan. Svi sudionici moraju voziti u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Za noćnu vožnju je obavezna upotreba prednjih bijelih i stražnjih crvenih svjetla (preporuka je da stražnja svjetla budu trepčuća radi bolje uočljivosti), te reflektiruajućeg prsluka ili traka. Preporučena oprema je kaciga, odjeća i obuća jarkih boja, pričuvna prednja i stražnja svjetla, te termo folija.

Izvor: http://www.audax-club-parisien.com/EN/index.php?showpage=421.

Informacije

  • plan puta Croatian Super Randonnee
  • karta Croatian Super Randonnee
  • GPS file Croatian Super Randonnee
  • kotizacija je 100 kn. Po uspješnom završetku svi sudionici će dobiti diplomu i medalju.
  • svaki sudionik mora prije starta potpisati Izjavu

Kontakt organizatora

Randonneurs Croatie
Rugvička 5
HR – 10000 Zagreb
Tel: +385 91 4466445

(randonneurs.croatie@gmail.com) randonneurs.croatie (at) gmail (dot) com