Croatian Super Randonnee

Super Randonnee je posebna vrsta vožnje, dužine 600 km i s najmanje 10000 m penjanja. Super Randonnee nije breveto, već spada u kategoriju permanentnih vožnji. Permanentne vožnje nemaju fiksno određen datum i vrijeme starta, nego randonneuri sami određuju svoj termin starta. Super Randonnee se može voziti na dva načina: randonerski s vremenskim ograničenjem i turistički bez vremenskog ograničenja. Budući da je Super Randonnee vrlo zahtjevna vožnja, vremensko ograničenje je 60 sati. U turističkom načinu je potrebno odvoziti uzastopno najmanje 80 km dnevno, najviše sedam dana. Turistički način je odličan kao priprema za randonerski.

Nakon registracije (potrebno je poslati email na: (randonneurs.croatie@gmail.com) randonneurs.croatie (at) gmail (dot) com, sa slijedećim podacima: ime i prezime, poštanska i email adresa, godina rođenja, broj mobitela na koji se randoner može kontaktirati tijekom vožnje, te odabrani način vožnje), svaki sudionik će dobiti Super Randonnee karton, kartu trase i Super Randonnee badge, koje mora imati tijekom cijele vožnje. Svi koji sudjeluju u randonneurskom načinu vožnje moraju krenuti od Super Randonnee kartonom predviđenog mjesta, dok u turističkom načinu sudionici mogu sami odrediti bilo koje mjesto iz kartona. Svi sudionici moraju biti osigurani. Voziti se može ili u solo ili u grupnoj varijanti. Maloljetni sudionici moraju imati dopuštenje roditelja. Registraciju je potrebno napraviti najmanje dva tjedna prije planiranog datuma starta. U randonneurskom načinu prilikom registracije treba odrediti vrijeme starta i istoga se pridržavati.

Koristiti se mogu bilo koje vrste bicikli ili tricikli, sve dok su pokretani isključivo ljudskim pogonom. Na cijeloj trasi osobna pratnja nije dozvoljena (niti na kontrolnim točkama) – svaki biciklist mora biti samodovoljan. Svi sudionici moraju voziti u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Za noćnu vožnju je obavezna upotreba prednjih bijelih i stražnjih crvenih svjetla (preporuka je da stražnja svjetla budu trepčuća radi bolje uočljivosti), te reflektiruajućeg prsluka ili traka. Preporučena oprema je kaciga, odjeća i obuća jarkih boja, pričuvna prednja i stražnja svjetla, te termo folija.

Izvor: http://www.audax-club-parisien.com/EN/index.php?showpage=421.

Informacije

  • plan puta Croatian Super Randonnee
  • karta Croatian Super Randonnee
  • GPS file Croatian Super Randonnee
  • kotizacija je 100 kn. Po uspješnom završetku svi sudionici će dobiti diplomu i medalju.
  • svaki sudionik mora prije starta potpisati Izjavu