Najava BRM 200 km Senj

More, obala, penjanje, pogled, spust, ravnica, krš, (pra)šuma! Sve to stane u BRM 200 – Senj. Oni koji su već bili znaju, a novi mogu iskusiti da to sve u rujnu može biti začinjeno sa niskim temperaturama, vrućinom, vjetrom, kišom i prekrasnim sunčanim vremenom.

Ruta nepromijenjena. Krećemo iz Senja (Bistro i Caffe bar „Kod Tri Mornara”, ujedno i cilj) u 07:00 prema jugoistoku. Nakon 9 kilometara zagrijavanja odvajamo se u Svetom Jurju lijevo i penjemo prema Krasnome. Prva kontrolna točka je u Krasnome (Caffe Bar „RIZIK”). Nakon kontrolne točke čeka nas tanka asfaltirana cesta kroz gustu šumu Sjevernog Velebita od Krasnog do Donjeg Pazarišta. Nastavljamo prema Smiljanu drugoj kontrolnoj točci (Biffe „Malo Misto”, Novoselo Trnovačko). Pa Baške Oštarije gdje se otvara pogled na more. Spust na Karlobag gdje krećemo desno i vraćamo se obalom do Senja. U Senju u cilju vas očekujemo do 20:30.

Informacije

Start: 07:00
Bistro i Caffe bar „Kod Tri Mornara”
Pavlinska 19
53270 Senj

KT1 (32,1 km):
Caffe Bar „RIZIK”
Krasno 206D
53274 Krasno Polje

KT2 (109,5 km):
Biffe “Malo Misto”
Novoselo Trnovačko 8
53000 Novoselo Trnovačko

Cilj:
Bistro i Caffe bar „Kod Tri Mornara”
Pavlinska 19
53270 Senj

Breveto je ograničen na 13 sati i 30 min. Uz ispravan bicikl, obavezna je kaciga, reflektirajući prsluk ili trake, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo za noćni dio vožnje i u uvjetima slabe vidljivosti. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje i rezervna zračnica, …

Prijave

Startna pristojba iznosi 15 EUR. Po uspješnom završetku breveta možete uzeti medalju (10 EUR).

Prijaviti se, i po potrebi odjaviti, možete do četvrtka, 20.09.2023. u ponoć. U prijavi navedite vaše ime i prezime, adresu stanovanja, godinu rođenja, e-mail adresu te broj mobitela na koji vas možemo kontaktirati tijekom breveta. Prijavite se na: (kornel.boros@gmail.com) kornel.boros (at) gmail (dot) com

Napomene

  1. Očekujemo odlično vrijeme, no ako će doći do službenog zatvaranja magistrale zbog bure, zadržavamo pravo na otkazivanje breveta.
  2. Obavezno donesite ispunjenu i potpisanu izjavu. Bez toga nećete moći sudjelovati na brevetu.
  3. Tko želi štampani Roadbook, kartu, … neka to navede u prijavi.
  4. Pripremite točan iznos radi ubrzanja formalnosti na startu.

Vidimo se!
Kornél Boros

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.