BRM 200 km Zagreb – Najava

Za početak kalendarske godine, a i da otvorimo mogućnost stjecanja novog RC-12 priznanja (homologiran minimalno jedan brevet u svakom mjesecu u kalendarskoj godini), ponovit ćemo prošlogodišnji uvod u (Brevet) anatomiju. Kao što je i zadnji put bilo opisano, odradit ćemo minimalno kilometara i visinaca (brojkama je to 207km i oko 850m). Nema dugih uspona za kuhanje, niti dugih zimskih spusteva za smrzavanje.

Startat ćemo ispred Bonka, na adresi Vrbje 1b i najkraćim putem prema istoku izlazimo iz Zagreba u smjeru Siska, gdje nas čeka prva foto-kontrola s AG matošem. Dobar dio njegove proze bili su putopisi, pa sjednite s njim na klupu i razmislite o krajolicima koje upoznajete putujući biciklom, i kakve sve priče nakon vožnje možete ispričati.

No, ne sjedite predugo, jer pedalom nastavljamo dalje prema Hrvatskoj Kostajnici i drugoj kontroli na Čukur Brdu, spomeniku “Slomljeni pejzaž”. Nadamo se dobrom vremenu i lijepim pejzažima koje ćemo ponijeti sa sobom, što u mislima, što u memoriji mobitela. Nakon spusta s brda okrećemo natrag prema Zagrebu, no ne istom cestom. Prvo treba posjetiti Petrinju i skulpturu “Slova”, koja je ujedno i posljednja kontrolna točka na ruti prije povratka u Zagreb, preko Lekenika, Velike Gorice i Buzina.

Na terasi Bonka bit će vjerojatno prohladno, pa tamo parkirajte bicikle, a unutra se okrijepite.

Start je u 13.01.2024 u 8:00. Vremensko ograničenje za ovaj podvig je 13:30h tako da na cilju treba biti najkasnije u 21:30h.

Uz tehnički ispravan bicikl, obavezna je kaciga, za noćnu vožnju ili u uvjetima smanjene vidljivosti reflektirajući prsluk ili trake, prednje bijelo i stražnje crveno svjetlo. Svaki sudionik obvezan je uz sebe imati napunjen mobitel s brojem iz prijave na koji treba biti dostupan za vrijeme breveta. Od dodatne opreme preporučuje se sa sobom ponijeti priručni alat, pumpu, pribor za krpanje i rezervnu zračnicu. Pazite na sebe i druge randonere, bicikliste i ostale sudionike u prometu. Vozite se u koloni jedni iza drugih, koristite svjetla i reflektirajuće elemente i vozite po biciklističkim stazama ukoliko su raspoložive. Odustajanja obavezno javiti na broj s plana puta!

U SLUČAJU JAČIH PADALINA, MOGUĆE POLEDICE I UVJETA KOJI ĆE BITNO UTJECATI NA SIGURNOST VOŽNJE, BREVETO ĆE BITI ODGOĐEN O ČEMU ĆU VAS IZVIJESTITI U PETAK 12. SIJEČNJA PUTEM E-MAILA DO 20:00 SATI!

Informacije

Na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, te mora potpisati Izjavu.

Prijave

Startna pristojba iznosi 10 eura. Po uspješnom završetku breveta možete naručiti komemorativnu medalju (10 eura). Prijave su moguće do četvrtka, 11.01.2024. do 23:59 sati. Prijavite se ovdje.

Ivan Perak

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.