Najava BRM 300 km Čigoč 2016.

Drage randonneurke i poštovani randonneuri,

pozivamo vas na još jedan živopisni test izdržljivosti, izlet, biciklističko druženje ili što god vam drago u subotu 16. travanja s polaskom iz posavskog sela Čigoč, nekima poznato kao europsko selo roda.

Vožnja duga 307 km bez jako zahtjevnog vertikalnog profila vodit će, najprije, cestom koja prati krivudavi tok Save do Jasenovca gdje se u nju ulijeva Una.

Prateći Unu stići će se u Hrvatsku Dubicu, a prelaskom preko rijeke ući će se na prostor Bosne i Hercegovine i mjesto Kozarska Dubica.

Nakon kratke pauze slijediti će preko trideset kilometara vožnje kroz sela, polja i šume do Prijedora i ulaska u dolinu rijeke Sane. Prateći njen tok stići će se do gradića Sanski Most.

Do 60 kilometara udaljene Bosanske Krupe trebat će savladat malo brdovitog terena sjevernih obronaka Grmeča.

60 km je ponovo ključni pojam jer toliko je duga vožnja dolinom Une od Bosanske Krupe preko Novog Grada (Ušće Sane u Unu!) do Bosanske Kostajnice i graničnog prijelaza koji vodi u Republiku Hrvatsku.

Preko Blinje i Gornjeg Komareva stizat će se u Sisak, pa preko njegove industrijske zone ući u na lijevu obalu Save i cestom kroz pitoma sela stići natrag u Čigoč.

Uz ispravni bicikl, kaciga, reflektirajući prsluk, prednja i stražnja rasvjeta su obvezni dio opreme. Kao i osobna identifikacijska isprava u važećem stanju jer će se dva puta prelaziti državne granice. Poželjna je i koja konvertibilna marka za kavu, ćevape i slično.

Prijave

Startna pristojba iznosi 100 HRK. Po uspješno završenom brevetu možete dodatno naručiti komemorativnu medalju za 70 HRK. Prijaviti se možete do 14. travnja u 23:59. U prijavi navedite vaše ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo dobiti za vrijeme breveta – prijavite se (ovdje) sibabic (at) gmail (dot) com.

Informacije 

  • Plan puta BRM 300 km Čigoč 2016
  • Karta BRM 300 km Čigoč 2016
  • GPX datoteke BRM 300 km Čigoč 2016
  • Na startu će svaki sudionik breveta dobiti plan puta, kartu i breveto karton, a treba potpisati Izjavu
Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.