BRM 300 km Sveta Nedelja – Na Pohorje – Najava

Drage randonneurke i randonneuri te svi oni koji se takvima osjećaju,
pozivam vas na 300 kilometarskibreveto maraton koji će krenuti iz Svete Nedelje u subotu 11. svibnja, u 6:00 sati put Pohorja u Sloveniji.

Na programu je 304 km vožnje koja će biti zanimljivo brdovita. Gdje će se sve voziti, pogledajte, molim vas, na karti.  Pripremite se! Da ne lutate… Da popišem sva mjesta, bilo bi dosadno za čitanje. Što se tiče uspona, očekuju vas dva duga (18 i 17 km, Rogla i Trijekralji), četiri kraća (3 do 4 km) te nekoliko špica i nadvožnjaka. Ovo nije zato da vas uplaši i otjera nego samo da znate što vas čeka. Završiti maraton neće biti prevelik izazov. Ono što je bitnije i što će biti olakotna okolnost su prekrasni zeleni krajobrazi i mjesta kroz koja ćete prolaziti tako da strmine nećete ni opaziti. Nadam se da otegotnih okolnosti neće biti.

Na 2. kontrolnoj točci, u Domu na Pesku, će vas čekati topli obrok. Nemojte propustiti sladoled na 4. kontrolnoj točci u Slovenskoj Bistrici. Preporučujem barem dvije kugle (Dvekepice!).

Detaljne informacije o kontrolnim točkama i naputke dobit ćete prije polaska.

Vremensko ograničenje je nedjelja, 12. svibnja u 2:00. Uz tehnički ispravan bicikl, obavezna je kaciga, te reflektirajući prsluk, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo za noćni dio vožnje kao i za vožnju u uvjetima loše vidljivosti. Toplo se preporučuju još priručni alat, pumpa, pribor za krpanje i rezervna zračnica.

Obvezna je također osobna iskaznica ili putovnica zbog prijelaza međudržavnih granica te nekoliko eura. Vse gostilne na putu možda ne primaju kartice.

Startna pristojba iznosi 120 HRK. Po uspješno završenom brevetu možete dodatno naručiti komemorativnu medalju za 70 HRK. Prijaviti se možete do 9. svibnja do 23:59. U prijavi navedite vaše ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo dobiti za vrijeme nastupa. Prijavite se  (ovdje) sibabic (at) gmail (dot) com.

Unaprijed vam zahvaljujem,

Siniša Babić

Informacije

Na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, te mora potpisati Izjavu.

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.