Izvještaj BRM 200 km Bjelovar 2013.

By Danijel Ojvan

U subotu, 15. lipnja 2013. godine na drugom bjelovarskom brevetu BRM 200 km okupilo se 55 randonera. Prijavljenih je bilo čak 60 što je zavidna brojka u seriji randonerskih druženja. Jutro je nagovijestilo sunčan dan, ali kako se bližilo podne uvjeti su postajali sve teži za vožnju. Jako sunce i vruće ili vrlo vruće vrijeme otežavali su vožnju brežuljkastom Bilogorom i Moslavinom.

Randonerska družina održala se na okupu prvih 10 km nakon čega su uslijedili bilogorski brežuljci što je dovelo do stvaranja više manjih grupica ili hrabrih pojedinaca ustrajnih da dođu do cilja. Susretali su se međusobno tek na kontrolnim točkama gdje su opaljeni suncem hvatali malo hlada i obnavljali vodene zalihe.

Nakon obilaska dijela Bilogore jurilo se prema Moslavini kako bi se njenim prolazom načinio put u obliku broja 8. Uspon na Moslavačku goru uslijedio je na 145-tom kilometru i premda je duljine samo 4 km nije bio lak. Tu mukama nije kraj – uslijedio je uspon na Garić Grad koji je za mnoge bio pravi test – penjanje u duljini od preko kilometra s konstantnim jakim nagibom mnogima je bio prilika za lagano pješačenje i provjetravanje sprinterica. Unatoč svemu, kaže se da što je borba veća pobjeda je slađa.

Najbrži su na cilj, pizzeriu na 204-tom kilometru vožnje pristizali nakon malo više od 7 sati vožnje, a posljednji nakon gotovo 13 sati vožnje. Svih 55 randonera uspješno je završilo breveto.

Čestitke svima! Na cilju je uslijedilo druženje uz jelo i pilo.

Hvala svima koji su podržali drugi bjelovarski breveto, bilo to organizacijski ili svojim sudjelovanjem.

Vidimo se nagodinu ili u Čakovcu na 300!

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.