BRM 200 km Velika Gorica 2018.

Pozivamo Vas na prvi velikogorički breveto BRM 200 Velika Gorica, koji će spojiti prekrasne brežuljke Vukomeričkih gorica sa Glinom i rijekama oko Karlovca. Start je u Gradićima (Velika Gorica), ispred Caffe Bara „Vuglec“ u 8:00, u subotu, 8. rujna 2018.

Ruta nas vodi iz Gradića prema Kravarskom i dalje Pokupskom, gdje će biti prva kontrolna točka. Prelazimo Kupu i prekrasnim brežuljcima i šumama dolazimo do Gline, gdje nas čeka i druga kontrolna točka. Tu se može pojesti jako dobra pizza ili ako žurite, samo napunite bidone i gas dalje! Brza cesta slijedećih 40-tak km mami na stiskanje, a par sto metara visinske razlike nećete niti osjetiti. Prolazi se uz Topusko pa dalje prema Vrginmostu i Vojniću, nakon kojeg izbijamo na Tušilović i siječemo D1 magistalu. Tu se ceste sužavaju i kreću lijepi pogledi i brežuljci, a uskoro se dolazi i na Koranu, gdje se nalazi krčma Markan, uz koju se prostiru plaža i slapovi, pa slobodno možete toćati nožice. Dalje se nastavlja po okolnim brdima prema Dugoj Resi gdje ćete doći na treću kontrolnu točku – caffe bar Splav. Slijedi okretanje i okolnim cesticama lovimo Turanj gdje po D1 vozimo svega par km i brzo bježimo u slabiji promet i veću uživanciju prema Vukmaniću. Tu slijedi hrpa hupsera koji već lijepo grizu po nogama ako se niste štedili prvih 120km. U Skakavcu ćete okinuti selfie pred lokalnim DVD-om kao dokaz za četvrtu kontrolnu točku, te nastaviti prema Lasinji i Kupi. Nakon Kupe slijedi kratki predah i ravnica prema Pisarovini, gdje se nalazi peta kontrolna točka. Sada još samo treba riješiti brda prema Lučelnici i Vukomeriću pa se kraj Dubranca popesti na Gornji Dragonožec. Slijedi ugodan spust i teren pogodan za fino razvrtavanje prema cilju, kroz Markuševec Turopoljski i Lukavec, sa ciljem u Gradićima.

Ukupna kilometraža je 201,5km s oko 2000 m visinske razlike. Vremensko ograničenje je 13:30 sati, što znači da bi na cilj trebali doći do 21:30. Obavezni dio opreme je kaciga, reflektirajući prsluk ili trake i svjetla koja će se provjeravati na startu i tijekom vožnje. Za sve sudionike osiguran je obrok na cilju u Gradićima.

Prijave

Startnina iznosi 70 kuna. Još toliko treba izdvojiti za medalju koju mogu naručiti svi koji uspješno završe breveto u zadanom vremenu. Prijaviti se možete zaključno do 6. rujna u podne. U prijavi navedite vaše ime i prezime, poštansku i email adresu, godinu rođenja i broj mobitela na koji vas možemo kontaktirati na brevetu – prijavite se na email: (andrej.cubra@gmail.com) andrej.cubra (at) gmail (dot) com

Informacije

  • plan puta BRM 200 km Velika Gorica
  • karta BRM 200 km Velika Gorica
  • gpx datoteka BRM 200 km Velika Gorica
  • na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, te mora potpisati Izjavu

 

 

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.