Najava BRM 200 km Velika Gorica

Dragi ljudi, pozivam vas na drugi velikogorički breveto 200km, koji će startati 31.08.2019. u 8.00 sati, ispred caffe bara Vuglec u Gradićima (Velika Gorica). S veseljem najavljujem male, ali bitne promjene na stazi, od kojih je najveća ta, da se vozi kontra krug u odnosu na prošlu godinu, a najveselija je ukidanje D1 magistrale u najvećoj mogućoj mjeri i zanimljiviji te intimniji dijelovi oko Korane i Mrežnice.

Od 6,30 ujutro, ljubazno osoblje caffe bara Vuglec i BK Ciklus Zagreb, čekat će vas na prijavama, uz toplu kavicu, čaj ili pokoji “izotonik”. Molim vas pripremite točan iznos za prijavu. U centru Gradića imate dobro opskrbljenu pekaru, ako budete gladni prije starta. U 8.00 startat će sam breveto, koji kreće iz Gradića prema Lomnici, pa dalje Lukavcu i Dubrancu, gdje ćemo se odvojiti na cestu koja nas prekrasnim šumama i stalnim brežuljcima vodi prema Pisarovini, gdje ćemo nakon 29 km, stati na prvoj kontrolnoj točki u caffe bar-pizzeria Jamnici. Nakon toga nastavljamo prema Kupi, te pratimo smjer Lasinje, prije koje se odvajamo za Prkos Lasinjski i Banski Kovačevac, te na 47,3 km u mjestu Kablari usporiti kod raspela i skrenuti lijevo na uspon (pažnja, da ne fulate skretanje). Slijedi kraći uspon nakon kojeg izbijamo u Skakavac gdje ćemo obaviti drugu kontrolnu točku (51,5 km) u foto izdanju ispred crkve u centru. Nakon Popović Brda i Kamenskog, stižemo u Turanj, te lovimo 100 m D1 i odmah skrećemo lijevo i lovimo Malu Švarću (uz Mrežnicu), koja nas vodi u Dugu Resu. Prolazimo kroz centar, te prelazimo glavni most i pratimo cestu uz Mrežnicu, koja nas preko Mrežničkog Briga, dovodi na treću kontrolnu točku – kamp Slapić, na 78,2 km. Tu se možete okrijepiti, ispružiti nogice te baciti kupanac, ali imajte na umu da treba stići i na slijedeću kontrolnu točku 🙂 Slijedi prekrasan niz užih cestica s lijepim pogledima i konstantnim brežuljcima, gdje se solidno nabire visinska razlika, a prolazimo kroz Leskovac Barilovićki i Barilović, iz kojeg slijedi kraći uspon, a nudi se prekrasan pogled na Koranu i stari grad. Nastavljamo prema Dugom Dolu i Krnjaku, te molim pojačan oprez radi prekrasnih, ali užih i zato potencijalno opasnih cestica, te svakako proučite plan puta i/ili koristite GPS, jer su ovi dijelovi puni odvajanja, pa da se ne izgubite. Nakon što izbijemo na D1, nakon 100-tinjak metara se odvajamo lijevo i hvatamo smjer Vojnića i Gline. Tu se možete malo opustiti, nema stalnih skretanja, cesta je široka i makar je magistralna cesta, promet nikada nije gust.

U Vojniću možete predahnuti, pa nastaviti prema Glini, u kojoj nakon cca 147 km, stajemo na četvrtu kontrolnu točku – bistro pizzeria Casina. Tko je gladan, ovdje može pojesti solidnu pizzu ili ju podijeliti sa svojim supatnikom! Nakon Gline, vraćamo se istim putem i nakon par kilometara, skrećemo desno na D31, za Veliku Goricu i Gornji Viduševac. Slijedi prekrasan komad, raj za cestovne bicikle, sa gotovo nikakvim prometom i stalnim hupserima po lijepim šumicama i otvorenijim dijelovima, koji nas vodi prema Kupi. Nakon što prođemo most, slijedi kratki uspon prema centru Pokupskog i petoj kontrolnoj točki – caffe bar Cvetnić. Tu se malo osvježite i spremite za finale, dionicu Pokupsko – Velika Gorica, koja obiluje hupserima i zanimljiva je, a na pola puta, poslije Kravarskog, gotovo je sve u laganoj silaznoj putanji. Nakon cca 207 km i 2030 m uspona, vraćate se u Gradiće na cilj, gdje će vas dočekati hladna piva i ostali izotonici, fini topli gulaš ili tjestenina s povrćem, ako ste vegetarijanac.

Vidimo se na startu!

vaš Andrej Čubra!

Prijave

Startnina iznosi 70 kuna. Još toliko treba izdvojiti za medalju koju mogu naručiti svi koji uspješno završe breveto u zadanom vremenu. Prijaviti se možete zaključno do 29. kolovoza u podne. U prijavi obavezno navedite vaše ime i prezime, poštansku i email adresu, godinu rođenja i broj mobitela na koji vas možemo kontaktirati na brevetu. Prijaviti se možete isključivo na ovom linku.

Informacije

  • plan puta BRM 200 km Velika Gorica
  • karta BRM 200 km Velika Gorica
  • gpx datoteka BRM 200 km Velika Gorica
  • na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, te mora potpisati Izjavu
Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.