Dragi svi (nadam se da nema zaboravljenih)

Pozdrav svima na kraju još jedne randonneurske godine. Čestitam i zahvaljujem se svima na lijepim ultra-maratonskim priredbama koje ste priredili ili pokušali prirediti, a nisu uspjele zbog COVID pandemije i panike koja je pri tome nepotrebno raširena. K’o prvo, izvještaj o osobnim homologacijama, no comment
K’o drugo, na statistikama ćete vidjeti da je svega bilo manje osim prosječne starosti vozačica i vozača. 
Drastično je manje homologiranih kilometara, završili smo na nivou 2017. Manje je super i permanent super randonneura. Premda je odgođeno samo 9 breveta, ne nužno zbog COVID problematike, od prvotno i naknadno planiranih 28, broj nastupa je manji gotovo 45 %. No da mi proslavimo nekoliko dobrih stvari… 
Prvo dame… Ksenija Oletić je postala prva hrvatska randonneurka koja je završila pakleni 1.400+ 4CC brevet. Po fotografijama smo vidjeli da joj nije bilo lako. Isto tako je čvrsto zasjela na vrh ženske rang ljestvice po broju završenih breveta. Ksenija, ne znam kako bih te oslovio, međimurska Slovenka ili slovenska Međimurka, nakon svega… MOJ NAKLON! ;0) Iako se u statistici zbog postavki funkcija tô ponegdje ne vidi, Maja Marukić je po prvi puta u životu nastupila na brevet maratonu i to, ni više, ni manje na bosanskom 1.200+ km B-HARDU. Ni njoj nije bilo lako. Nije se toliko vid’lo na fotografijama. Vidio sam u živo… podočnjaci do poda, otekline i sl. Maja, ČESTITAM, još jednom! Vanja Varga već se treću godinu naviruje preko ograde s pitanjem, voziti ili ne voziti brevet maratone. Neobično mi je drago da sam je uspio cimnuti da nastupi za našu Flèche ekipu gdje je iz prve odradila više od 400 km u 24 sata s aranžmanom od 4 sata noćne kiše. Da se zna, bezecirana je za sljedeću sezonu, što se Flècha tiče. Prste k sebi! Draga Vanja, želim ti da im pokažeš da možeš projezditi biciklom 500 ili 600 km u jednom danu! :0) 
Onda još malo gospode…Zdenko Grgurić je po prvi puta uletio u godišnjih TOP 3, kao drugi po broju homologiranih kilometara. Ex kolega po radnoj knjižici, ČESTITAM! :0) Ivan Rogić je završio najduži brevet maraton ove sezone, 1500+ km na relaciji Berlin – München – Berlin i nije pritom sedl’o konja. Ivane, velemajstore od grafičkog dizajna, BRAVO! :0) (Pre)brzi Darko Kos je dohvatio TOP 10 ljestvicu po broju završenih brevet maratona. Što da kažem nego da si jednom komadu u komšiluku opako upao u oko zbog toga… Darko, ČESTITAM ti, eto, iz dva razloga! ;0)Rookie ove sezone, Matija Bartolac, najbrži i po još nekim sportskim kvalitetama naj… karlovački randonneur uspješno je dohvatio titulu Super Randonneura. Matija, ČESTITAM ti još jednom i zamolio bih te da me preporučiš svom tati da me čeka dogodine na kontrolama s kobasicama, sirom i kiselim krastavcima. Ljepše je i lakše je kad je on u blizini. Kaj je, je! ;0) 
Naravno, bilo je još dobrih rezultata no vi ćete ih prepričati sami svojoj djeci i unucima uz Božićnu trpezu i sl. 
Svima skupa želim jako dobro zdravlje, puno odličnih sportskih dostignuća i ostvarenja inih osobnih želja u 2021. godini! 
Pozdrav, Siniša 

link1 link2

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.